‘Audit Innovation of the Year’ award 2016 voor PwC

PwC’s data-auditing tool, Halo, heeft de prestigieuze ‘Audit Innovation of the Year’ award 2016 van het International Accounting Bulletin gewonnen.

Trefwoorden: #audit, #Audit Innovation of the Year, #award, #Halo, #ICT, #Pwc, #tool

Lees verder

Techniek

( Foto: PwC )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het International Accounting Bulletin Forum & Awards event.

De prijs wordt uitgereikt aan een organisatie die met een nieuw initiatief of een innovatieve aanpak de kwaliteit en efficiency van de accountantscontrole heeft weten te verbeteren.

De jury let op aspecten als ‘out of the box’ denken, verbeterde effectiviteit, nauwkeurigheid, klanttevredenheid en betrouwbaarheid, en als gevolg daarvan een betere kwaliteit van het controlewerk.

Halo is een data-auditing tool die complexe algoritmen met datavisualisatie combineert. Deze technologie stelt accountants in staat ongewone en inconsistente transacties te identificeren en controlewerkzaamheden specifieker te richten op onderdelen waar dat nodig is. Tegelijkertijd verschaft het controleklanten en het controleteam relevantere inzichten.

De tool wordt inmiddels wereldwijd, inclusief Nederland, gebruikt door 14.000 accountants bij ruim 8.000 controleklanten.