Fontys Mechatronica Eindhoven wint Actemium Automation Award

Uit negen teams van elk vier HBO-studenten heeft het team Appel van Fontys Hogeschool Mechatronica Eindhoven de Actemium Automation Award 2016 gewonnen.

Trefwoorden: #Actemium, #Actemium Automation Award, #automatisering, #Fontys Hogeschool Mechatronica, #mechatronica, #robotica, #SEW Eurodrive

Lees verder

research

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.NL - Voor de Actemium Automation Award worden negen teams van elk vier HBO-studenten uitgedaagd om binnen een beperkte tijd een aantal automatiseringsopdrachten op te lossen.

Om dat succesvol te doen is niet alleen allround automatiseringskennis, maar ook het vermogen om samen te werken een absolute must. Ook dit jaar tekenden enkele partners van Actemium voor originele en uitdagende challenges.

Zo bedacht SEW-Eurodrive een ludieke opdracht over machineveiligheid. Studenten mochten armpje drukken met een robotarm. Daarbij moesten ze wel analyseren welke gevaren en risico’s het model met zich meebracht én bedenken welke maatregelen nodig waren om die te minimaliseren.

Team Rembrandts 4481, het internationaal roboticateam van Fontys Hogeschool Engineering, gaf tijdens het juryberaad een inspirerende presentatie met live demonstratie over haar deelname aan de FIRST Robotics Competition.

Team Otje & The Guys van Hogeschool Utrecht eindigde uiteindelijk op de tweede plaats en team Just in Time van Avans Hogeschool Den Bosch legde beslag op de derde plek.

Vermeldenswaardig is ook dat er dit jaar voor het eerst een damesteam aan de start van deze jaarlijkse wedstrijd verscheen.