DEME wint prestigieuze ‘Ondernemer voor Ondernemers trofee’ 2016

DEME heeft de prestigieuze Ondernemer voor Ondernemers-Trofee 2016 gewonnen. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn baggerproject aan de Congostroom

Trefwoorden: #African Drive, #baggerwerken, #congostroom, #DEME, #duurzaam, #Falerno Groep, #Ondernemer voor Ondernemers, #opleiden

Lees verder

Techniek

( Foto: Ondernemer voor Ondernemers )

ENGINEERINGNET.BE - In 2014 startte het bedrijf een Publiek-Private samenwerking met ‘La Congolaise des voises Maritimes’ (CVM). Deze overheidsorganisatie staat in voor het onderhoud van de Congostroom, één van de belangrijkste economische draaischijven van het land.

Zonder regelmatige baggerwerken dreigt de Congostroom te verzanden en kunnen onvoldoende schepen de rivier bevaren. DEME, CVM en het Antwerps Havenbedrijf hebben 40 Congolese studenten opgeleid tot baggeraars.

Om het baggerwerk te financieren betalen rederijen die de Congostroom bevaren, een tol aan het project.

In de KMO-categorie werd de trofee gewonnen door African Drive. In dit project ondersteunen een 25-tal Vlaamse sociaal geëngageerde ondernemers het project ‘Baobab Express’ lokaal ondernemerschap in Benin.

22 nieuwe bussen garanderen er milieuvriendelijk transport. en daarnaast worden lokale chauffeurs gestimuleer om te stappen in een franchise-model, waardoor zij kunnen proeven van ondernemerschap. Vanuit België worden 60 Beniners gecoacht.

Falerno Groep kaapte de aanmoedigingsprijs in de KMO-categorie weg. Het bedrijf verdeelt drinkbaar water in de regio van Kibanseke, een arme wijk buiten Kinshasa, Congo.


ACHTERGROND
Ondernemers voor Ondernemers reikt de trofee tweejaarlijks uit en beloont Belgische bedrijven die duurzaam ondernemerschap in het Zuiden stimuleren.