ESA wijst Antwerp Space contract voor ExoMars 2020-missie toe

Antwerp Space meldt contract getekend te hebben met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA voor de levering van het LaRa-instrument voor de ExoMars 2020-missie.

Trefwoorden: #Antwerp Space, #esa, #ExoMars, #lara, #Roberto Aceti, #rode planeet, #ruimtevaart, #space

Lees verder

research

( Foto: ESA/ATG medialab )

ENGINEERINGNET.BE - LaRa (Lander RadioScience) is een meetinstrument dat aan boord van de missie hoogst precieze metingen zal uitvoeren van de oriëntatie en rotatie van de Rode Planeet. Zo kunnen we de interne structuur ervan beter begrijpen. Het zal ook onderzoeken hoe de rotatie van Mars wordt beïnvloed door de herverdeling van massa, bijvoorbeeld wanneer ijs van de poolkappen verdwijnt naar de atmosfeer.

ExoMars is een ruimteprogramma met als doel om rond Mars te vliegen en op de planeet te landen, uitgevoerd in een samenwerking tussen ESA en het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos. Het programma omvat twee missies.

De eerste missie, ExoMars 2016 bestaande uit een orbiter en een lander, werd gelanceerd op 14 maart 2016 en is deze week op de Rode Planeet aangekomen. Het tweede ExoMars-ruimtevaartuig zal in juli 2020 gelanceerd worden. Het bevat een surface platform dat op Mars zal landen en een rover die de oppervlakte van de planeet zal verkennen.

OHB, de technologiegroep waarvan Antwerp Space een dochteronderneming is, zal voor ExoMars 2020 ook de Carrier ontwerpen, die de rover naar Mars zal brengen. Daarbovenop is OHB ook verantwoordelijk voor enkele subsystemen, waaronder de SPDS (Sample Preparation and Distribution System, voor het transport en de verwerking van monsters) in de Mars rover.


(bron: Agoria)