Voertuigindustrie heeft 600 openstaande vacatures

Uit een rondvraag van technologiefederatie Agoria naar aanleiding van het Autosalon, blijkt dat een 30-tal bedrijven uit de voertuigindustrie 600 openstaande vacatures hebben openstaan.

Trefwoorden: #Agoria, #Audi, #Autosalon, #C-Mac Elektromag, #elektrische voertuigen, #vacatures, #VDL

Lees verder

HR

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Wat bij die rondvraag vooral opviel was dat de overgang naar elektrische voertuigen zichtbaar wordt in de lijst van vacatures. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar mensen met kennis rond elektrische mobiliteit, zoals bij autobouwer Audi Brussels, toeleverancier C-Mac Elektromag in Ronse en busbouwer VDL in Roeselare.

Busbouwer VDL uit Roeselare trekt volledig de kaart van elektrische mobiliteit en heeft momenteel tien vacatures openstaan. C-Mac Elektromag produceert elektronische onderdelen voor automobielproducenten en zoekt momenteel zes nieuwe medewerkers. Bij Audi in Brussel bereiden ze zich dit jaar voor op de productie van een volledig elektrisch voertuig. Daar staan nu een 100-tal vacatures open.

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “De voertuigindustrie in ons land speelt volop in op de evolutie naar elektrische mobiliteit. Dat betekent dat er ook nood is aan nieuwe vaardigheden op de werkvloer. Bestaande werknemers via omscholing en nieuwe kandidaten moeten werken met meer elektronicatoepassingen en batterijtechnologie.

Kandidaten met een elektronica-opleiding zijn dus goed geplaatst, maar evengoed zijn bedrijven op zoek naar ICT’ers (bvb. embedded software engineers) en data-analisten. Het moderne voertuig is immers een hoogtechnologisch product vol sensoren en geconnecteerde diensten.”


(bron: Agoria)

De Belgische voertuigindustrie telt in ons land ruim 300 Belgische en internationale bedrijven en vertegenwoordigt 70.000 jobs.