• 25/10/2016

IO-Link master brengt slimme diagnostiek naar zware industriële omgevingen

Fabrikanten en industriële bedrijven kunnen nu toegang krijgen tot gedetailleerde diagnostische sensorgegevens binnen zware operationele omgevingen, met ArmorBlock IO-Link master.

Trefwoorden: #Allen-Bradley, #industriële omgeving, #IO-Link master, #Rockwell Automation, #slimme diagnostiek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - De Allen-Bradley ArmorBlock IO-Link master van Rockwell Automation is een apparaat met een veiligheidsklasse van IP67 en is geschikt voor gebruik op machines. Het bouwt voort op de IO-Link-technologie van het bedrijf met timestamping van gebeurtenissen en processen.

De nieuwe IO-Link master kan op elk kanaal maar liefst 40 timestamps opslaan van sensorgebeurtenissen. Aan de hand van deze gebeurtenissenhistorie kunnen gebruikers wijzigingen bijhouden en problemen eenvoudiger diagnosticeren.

De timestamps van de sensordata die als input dienen kunnen in het geval van een statuswijziging ook naar de controller worden verzonden. Deze en andere diagnostische gegevens die door de oplossing van Rockwell Automation worden aangeleverd, kunnen bijdragen aan een reductie van de probleemhersteltijd tot maar liefst 90 procent, effectiever preventief onderhoud en verbeterde systeemprestaties.

“De combinatie van de ArmorBlock IO-Link master met IO-Link-sensoren stelt eindgebruikers in staat om zonder ingrijpende wijzigingen voor slimme processen te zorgen”, aldus Kevin Gagliostro, productmanager bij Rockwell Automation.

“Ze kunnen de technologie inzetten voor het bewaken van de temperatuur, marge-indicatieparameters en nabijheidsparameters binnen bedrijfskritische processen. Daarnaast kunnen ze probleemgebieden aanpakken die om verbeterde diagnostiek vragen.”

De nieuwe ArmorBlock IO-Link master is voorzien van een verstevigd ontwerp voor gebruik in zware omgevingen. Rockwell Automation biedt echter ook een oplossing voor lichte toepassingen die binnen regelkasten kan worden gebruikt. De optie voor gebruik op machines vereist slechts één kabel vanuit de regelkast. Dit draagt bij aan een reductie van het aantal kabels, de kabellengte en potentiële storingspunten.

De ArmorBlock IO-Link master biedt connectiviteit voor maximaal acht IO-Link-sensoren. De master en sensoren delen hetzelfde IP-adres. Dit zorgt voor kosten- en tijdsbesparingen tijdens de inbedrijfstelling van apparatuur.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.