VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI Countryman van BMW produceren

Het bedrijf gaat, naast de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio, nu ook een derde model voor BMW Group produceren in de Limburgse fabriek van VDL Nedcar.

Trefwoorden: #BMW, #hybrid, #hybriede, #MINI Countryman, #Plug-in Hybrid Electric Vehicle, #VDL Nedcar

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Nedcar )

ENGINEERINGNET.NL - Vooralsnog wordt de MINI Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. Dit jaar rollen de eerste wagens van de band.

In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle versie verkrijgbaar zijn, die tevens bij VDL Nedcar geproduceerd zal worden. Dit is voor VDL Nedcar de eerste keer dat ze een hybride auto gaan produceren.

De voorbereidingen voor de productie verlopen volgens planning. De komst van de MINI Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo’n 1.200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst.

VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo’n 4.000 medewerkers, ten opzichte van de 1.500 toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012.

De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar, op basis van een tweeploegendienst. VDL Nedcar maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces, met 1.200 industriële robots.

Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s in Born geproduceerd, voor onder andere BMW, DAF, Volvo en Mitsubishi.


ACHTERGROND
Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Eindhoven. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 88 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen. VDL Nedcar heeft bijna 13.000 medewerkers. De verwachte omzet voor 2016 ligt op 3 miljard euro.