Bouwapp van Aproplan kanshebber voor Deloitte’s Rising Star Award

Brusselse Aproplan is genomineerd als Rising Star kanshebber binnen Technology Fast 50. De start-up ontwikkelde app die hele bouwproces voor alle betrokken partijen in kaart brengt.

Trefwoorden: #aproplan, #deloitte, #rising star, #start-up, #startup, #technologie, #technology fast 50

Lees verder

Techniek

( Foto: Open Wervendag )

ENGINEERINGNET.BE - Het Brusselse Aproplan van Thomas Goubau is genoemd als een van de tien Rising Stars in de Technology Fast 50 competitie van Deloitte. Daarmee maakt het bedrijf kans om zich dit jaar bekroond te zien tot dé Rising Star van de Belgische technologiesector.

De jonge IT-firma ontwikkelt een app waarmee alle bij een bouwproject betrokken partijen de voortgang op de voet kunnen volgen. Elke partij brengt zijn gegevens in en de app centraliseert al deze data en maakt ze voor alle stakeholders toegankelijk. Via de app wil Aproplan naar eigen zeggen "pen en papier overbodig maken, zowel in het bouwproces, op de werf als in het onderhoud en het beheer van werven".

Feit is dat vertragingen en onenigheid tussen de verschillende stakeholders de bouwsector niet vreemd zijn. CEO Thomas Goubau: "Gemiddeld duurt een bouwproject 20% langer dan oorspronkelijk gepland. Dat is te wijten aan uiteenlopende factoren, maar één heel belangrijke reden is de moeite die het kost om alle betrokken partijen vlot te laten samenwerken. Door onze app te gebruiken lopen de vertragingen in sommige gevallen terug tot nog nauwelijks 2%".

Het bedrijf zelf groeit: sinds zijn oprichting in 2012 slaagde het er in een aantal gerenommeerde klanten binnen te halen, zoals Matexi, Willemen, BAM Groep, Jaspers-Eyers, Colruyt Group en Ghelamco.


ACHTERGROND
De Technology Fast 50 brengt hulde aan veelbelovende technologiebedrijven. In de jaarlijkse ranking worden de 50 snelst groeiende en meest innovatieve bedrijven met hoofdkantoor in België opgenomen. Bedrijven die nog geen vier jaar actief zijn kunnen deelnemen aan het speciale Rising Star-luik van de wedstrijd. Het omzetpotentieel en de schaalbaarheid van deze bedrijven worden door een onafhankelijke jury beoordeeld.