• 14/11/2016

Rittal Innovation Center: Van virtueel prototype tot afgewerkte schakelkast

Innovaties tonen, tastbaar maken en verder ontwikkelen, dat is het doel van het nieuwe 1200 m² grote Rittal Innovation Center (RIC) in het Duitse Haiger.

Trefwoorden: #EPLAN, #kastenbouw, #Rittal, #Rittal Innovation Center, #sturingen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dit training- en testcenter biedt een bijzondere kijk op de productieketen voor de sturings- en schakelkastenbouw.

Samen met de ontwikkelaars van Rittal en EPLAN, kunnen klanten in het reëel nagebouwde productiebedrijf concrete probleemsituaties uit de dagelijkse praktijk aanpakken en oplossingen ontwikkelen.

De huidige vereisten in de sturings- en schakelkastenbouw zijn aanzienlijk. Een verdere stijging van de productiviteit kan enkel door een consequente standaardisering en optimalisatie van de hele productieketen en door dataconsistentie. Toch zijn de uitdagingen van elk productiebedrijf zo individueel als de ondernemingen zelf.

Precies daarom richtte Rittal, samen met zusterbedrijven EPLAN en Cideon, het Innovation Center op. Oplossingen voor meer efficiëntie in de productieketen kunnen er live ervaren, geanalyseerd, getest en ontwikkeld worden.

Synergie
In het centrum ervaren klanten hoe EPLAN, Rittal en Cideon kunnen bijdragen tot een meer efficiënte afhandeling van de verschillende activiteiten binnen de bordenbouw, gaande van de engineering met EPLAN tot de oplossingen uit het Rittal Automation Systems gamma.

Alles start met het uitwerken van de schema’s via EPLAN Electric P8 en het opmaken van de bordlay-out in 3D met EPLAN Pro Panel. Bij de uitwerking van de schakelkast kan binnen EPLAN beroep gedaan worden op de Rittal Therm software voor het berekenen van de schakelkastklimatisatie en binnen Pro Panel op “Thermal Design Integration” zodat het effect van de gekozen koeloplossing perfect gevisualiseerd wordt.

Op het vlak van automatisering zijn bv. de zeer efficiënte oplossingen van Rittal Automation Systems voor productie-ondersteuning en automatisering op de werkplek te beleven. Dit productgamma omvat o.a. oplossingen voor mechanische bewerking en voorbereiding van kasten, zoals het bewerkingscentrum Perforex of het 3D lasercentrum.

Voor het voorbereiden van de bekabeling zijn er oplossingen gaande van manuele tools, halfautomaten voor knippen, denuderen en krimpen tot volledige draadmachines. Daarnaast kunnen er ergonomische oplossingen uitgetest worden voor het bekabelen en manipuleren van montageplaten en koelaggregaten, maar ook voor het overzichtelijk plaatsen van zijwanden, deuren en montageplaten.

Engineering, System & Automation
Omdat alle data reeds binnen EPLAN beschikbaar is, kan deze ook gebruikt worden als kableerhulp via “EPLAN Smart Wiring”. Er wordt assistentie geboden aan de werknemers in de bordenbouw zodat de kans op fouten drastisch verlaagd wordt.

Naast opleidingen voor klanten, worden er trainingen voor medewerkers gehouden, zodat zij beter kunnen inspelen op de probleemstellingen bij de klant. Het RIC maakt deel uit van een heel nieuw opleidingsconcept dat gebaseerd is op het tastbaar maken van Industry 4.0.

Concreet betekent het dat elke procesfase wordt doorlopen in de drie verschillende zones van het center: Engineering, System & Automation. De onderlinge samenhang van deze themagebieden verduidelijkt de toegevoegde waarde die schuilt in het ruime one-stop aanbod van Rittal en haar zusterbedrijven.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.