Wouter Aangenent (ASML) wint Ir. A. Davidson Award 2016

Wouter Aangenent, senior architect en projectleider bij ASML ontving de Award voor zijn leidende rol als specialist in regeltechniek-mechatronica en zijn inzet voor kennisoverdracht.

Trefwoorden: #ASML, #DSPE, #Ir. A. Davidson Award, #mechatronica, #regeltechniek, #Wouter Aangenent

Lees verder

nieuws

( Foto: DSPE )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens de zestiende editie van de Precisiebeurs in Veldhoven reikte Toon Hermans, DSPE-bestuurslid en managing director Eindhoven bij Demcon, namens het DSPE-bestuur de Ir. A. Davidson Award uit.

Deze prijs dient ter stimulering van jong talent en is bedoeld voor een jonge precisietechnoloog die enige jaren werkzaam is in een bedrijf of een instituut en aantoonbaar prestaties heeft geleverd die intern en extern worden erkend.

Tevens moet hij/zij door zijn/haar enthousiasme voor het vakgebied een positieve uitstraling hebben naar jeugdige collega’s. De prijs is vernoemd naar de autoriteit op fijnmechanisch gebied bij Philips in de jaren vijftig en zestig. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt, dit jaar voor de zesde keer.

De prijs omvat een oorkonde, een geldbedrag en een trofee. Deze trofee, gemaakt door de Leidse Instrumentmakersschool (LiS), verbeeldt de handboekenreeks voor de fijnmechanische techniek waarmee Davidson de basis legde voor de constructeurs-community van Philips.

Dit jaar kende de Ir. A. Davidson Award een groot aantal nominaties, maar de jury was unaniem in haar toekenning van de prijs aan Wouter Aangenent. Hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en promoveerde er in 2008 op het gebied van de regeltechniek.

Vervolgens werkte hij vanuit TMC, het ingenieursbureau waar medewerkers hun ondernemerschap kunnen ontwikkelen, voor ASML. In 2010 trad hij in dienst bij de Veldhovense lithografiemachinebouwer, waar hij nu de functie van senior architect en projectleider vervult.

Hij is er uitgegroeid tot een van de leidende specialisten in regeltechniek-mechatronica. In die hoedanigheid werpt hij zich op als voorvechter van een brede uniforme werkwijze (‘Way of Working’) voor regeltechnisch ontwerp.