Start-up Unifly haalt 5 miljoen euro op in tweede financieringsronde

De jonge VITO-start-up Unifly heeft een tweede financieringsronde met succes afgerond. De investeringsfondsen QBIC en PMV hebben samen met het Japanse Terra Drone, ingetekend op deze ronde.

Trefwoorden: #drones, #financiering, #start-up, #Unifly, #VITO

Lees verder

Techniek

( Foto: Unifly )

ENGINEERINGNET.BE - Terra Drone, Japanse marktleider in dronemanagement en systeemintegratie, neemt zelfs 80 % van het totaalbedrag voor zijn rekening.

De sterk groeiende markt van drones of UAV’s doet de nood aan systemen toenemen om de veiligheid te garanderen en om recent ingevoerde regelgeving af te dwingen. Unifly ontwikkelt en vermarkt een platform om drones op een veilige manier in het luchtruim te integreren.

Dit omvat zowel luchtverkeersleiding voor drones (ook wel Unmanned Traffic Management systeem - UTM) als het operationeel beheer van drone activiteiten. De onderneming, die in augustus 2015 werd opgericht, zag haar kapitaal reeds versterkt in juni dit jaar door het Vlaamse Gewest (SOFI-fonds) en QBIC.

Deze bijkomende financiering ondersteunt de versnelde vermarkting van hun platform zodat het verder kan uitgroeien tot de de facto standaard voor UTM.

Als direct gevolg van deze investering zal de start-up groeien van 12 medewerkers vandaag tot ruim 40 medewerkers eind 2018.