Infrabel vervangt in één nacht volledig systeem om treinverkeer te regelen

Het voorbije weekend heeft Infrabel het bestaande computersysteem dat het treinverkeer in heel België regelt en opvolgt, in recordtijd vervangen door een nieuwe technologie (TMS).

Trefwoorden: #ICT, #Infrabel, #TMS, #Traffic Management System, #treinverkeer, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Infrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Dit Traffic Management System (TMS) is hetzelfde systeem dat de Zwitsers gebruiken en het biedt op termijn belangrijke voordelen.

In de nacht van 11 op 12 november 2016 hebben tientallen specialisten het bestaande computersysteem vervangen dat in de seinhuizen en het verkeerscoördinatiecentrum het treinverkeer in heel België regelt en opvolgt. De bestaande technologie is 20 jaar oud en was aan vervanging toe.

Het nieuwe verkeersregelingssysteem biedt enkele belangrijke en strategische voordelen. Het nieuwe systeem volgt het treinverkeer in real time op en geeft automatisch betrouwbare voorspellingen voor elke treinrit.

Dit alles wordt om de 2 seconden herberekend. Daarnaast wijst het systeem ook mogelijke toekomstige conflicten aan op het spoor (vb. een trein die achter een stilstaande trein moet stoppen en wachten) zodat daar op een snelle en correcte manier op kan ingespeeld worden. Hoe minder potentiële conflicten op het spoor, hoe positiever voor de regelmaat van de treinen.

Het Traffic Management System houdt rekening met elke vorm van informatie zoals het type van trein, de spoorinfrastructuur, de snelheid aan wissels, de tijdelijke snelheidsbeperkingen en de geplande werken. De nieuwe technologie stelt ook een lijst voor met alle mogelijke treinaansluitingen.

Op basis hiervan worden de meest recente en relevante gegevens naar de informatiesystemen van de spooroperatoren gestuurd die dat op hun beurt aan de reizigers kunnen communiceren.

Deze technologie betekent ook de aanzet voor een nieuwe organisatie waarbij de verkeersleiders (Traffic Controllers) zich, dankzij de nieuwe tool, op termijn uitsluitend kunnen concentreren op het beheer en de opvolging van het treinverkeer.

De uitvoering van de taken en procedures die verbonden zijn aan de veiligheid zullen dan gebeuren door zogenaamde veiligheidsbedienden (Safety Controllers). Dit zal dus ook de veiligheid ten goede komen.