5 hightech start-ups stappen in imec ondernemerschaps-programma

In het tweede kwartaal zijn 5 beloftevolle hightech start-ups toegelaten tot het imec.istart-ondernemer­schapsprogramma, een succesvol ‘University Business Accelerator’-initiatief.

Trefwoorden: #Fluves, #imec, #iMinds, #istart, #Medical Robots, #ondernemerschapsprogramma, #Qrama, #Sitemanager, #SpotCrowd, #start-up

Lees verder

Techniek

( Foto: Fluves )

ENGINEERINGNET.BE - Via het imec.istart-programma krijgen onderzoekers, jonge ondernemers en start-ups ondersteuning bij het succesvol naar de markt brengen van hun idee.

Deze ondersteuning bestaat uit financiële support, professionele coaching en allerhande faciliteiten op maat van een startende onderneming. Dit programma loopt typisch gedurende 6 tot 18 maanden, afhankelijk van de maturiteit van de technologie, de ervaring van het start-upteam en specifieke marktkenmerken.

Dit is een overzicht van de nieuwe lichting:

  1. Het Gentse Fluves ontwikkelt met hun software Cable Alert technologie waarmee onderzeese kabels (en de schade die voortvloeit uit de bewegende zeebodem, visnetten, enz.) nauwkeurig en kostenefficiënt kunnen worden gemonitord.
  2. De Hasseltse start-up Medical Robots lanceert met de ‘Hibbot’ een hulpmiddel om kinderen met hersenverlamming (cerebral palsy) letterlijk en figuurlijk beter te ondersteunen.
  3. SiteManager uit Gent ontwikkelde een (cloudbased) tijdsbesparend webdesign platform in de cloud, waarmee professionele ontwerpers, ontwikkelaars en webmasters op een efficiëntere manier websites kunnen bouwen en beheren.
  4. De internationale retail-sector verloor vorig jaar meer dan 90 miljard dollar als gevolg van winkeldiefstallen. SpotCrowd (Antwerpen) is een platform dat iedereen mobiliseert om in real time camerabeelden van bestaande beveiligingscamera’s te volgen en zo winkeldiefstallen te detecteren en te ontmoedigen.
  5. Het Gentse Qrama heeft een platform ontwikkeld waarop bedrijven complexe big data toepassingen kunnen bouwen, zonder de onderliggende technologie tot in het kleinste detail te moeten begrijpen. Zo winnen die bedrijven kostbare tijd.

Sven De Cleyn, die verantwoordelijk is voor het imec.istart-ondernemer­schaps­programma: "Deze lichting start-ups valt op door de hightech-producten die ze aanbieden. Het unieke van imec.istart is dat we zowel de expertise hebben om die hightech-projecten te ondersteunen, als starters die meer generieke en makkelijker toegankelijke applicaties naar de markt willen brengen."