396 websites met namaakgeneesmiddelen geblokkeerd

Het Cybersquad van de Douane nam in het kader van de operatie 'In our Sites' de websites in het vizier die namaak-geneesmiddelen te koop aanbieden.

Trefwoorden: #douane, #FOD economie, #FOD fincanciën, #kleding, #medicijnen, #namaak, #namaakgeneesmiddelen, #websites

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr, Be.Futureproof )

ENGINEERINGNET.BE - In totaal werden door dat team 396 domeinnamen geblokkeerd, waarvan 165 be-sites en 231 eu-sites.

De Douane heeft zich in hoofdzaak gefocust op de internetsites die namaak­genees­middelen aanbieden. De bedoeling is de burger te beschermen voor de gevaren van namaakspullen.

Namaak is steeds moeilijker op te sporen op het internet, de prijzen verschillen vaak nauwelijks van deze voor de echte producten en de sites zijn steeds perfecter gekopieerd.

België neemt al voor het vijfde jaar deel aan de operatie 'In our Sites'. Honderden sites zijn ondertussen geblokkeerd. De FOD Economie ging eveneens over tot het blokkeren van sites. In dit geval ging het over maar liefst 2.599 domeinnamen met sites die vooral schoenen, kledij en toebehoren van merken aanboden.


De operatie 'In our Sites' is al aan haar zevende editie en bundelt de krachten van openbare diensten uit 26 landen en van 23 privémerken. De actie beoogt de grote criminaliteit die floreert door de verkoop van namaak.