• 05/12/2016

ACE Stossdämpfer presenteerde nieuwe palletstopper op Precisiebeurs

Midden november vond de 16e editie van de Precisiebeurs plaats. Dempingsspecialist ACE Stossdämpfer, uit het Duitse Langenfeld, presenteerde op de beurs o.a. zijn nieuwe palletstoppers.

Trefwoorden: #ACE Stoßdämpfer, #dempen, #palletstopper, #Precisiebeurs, #stootdemper

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - “De Precisiebeurs is een kleinschalige technobeurs waar we een aantal bestaande klanten ontmoeten, maar ook andere geïnteresseerde bedrijven kunnen wijzen op onze dempingsproducten”, vertelt Ralf Küppers, salesmanager Benelux bij ACE Stoßdämpfer.

“De meeste bedrijven kennen ons vooral van de stootdempers, maar we leveren nog veel meer producten, zoals dempingsmatten, gasveren en remcilinders. Deze beurs is een prima gelegenheid om bezoekers attent te maken op ons brede productaanbod.”

Massa van 150 ton afremmen
Menig bezoeker kan niet om de stand van ACE Stoßdämpfer heen: in een grote vitrine is een blok metaal met een gewicht van 50 kg geplaatst, die met vaste regelmaat met een grote klap naar beneden op een stootdemper valt.

Op het blok staat een glas wijn, waarvan na de val geen druppel is verspild. Een mooi voorbeeld van de effectiviteit van de stootdempers en LOCKED klemelementen van ACE. Küppers vertelt: “Er kwam op een beurs een keer een man naar ons toe, die naar de metalen blok wees en zei: ‘Dit wil ik ook, maar dan voor een blok van 150.000 kg.’

Het bleek om iemand uit de offshore sector te gaan, die testen aan land moest uitvoeren in de regio Rotterdam. De woonhuizen die in de nabije omgeving van de testlocatie stonden, hadden last van de trillingen. We zijn hard aan de slag gegaan om een oplossing te vinden.  Dit proces loopt nog, maar een oplossing komt er zeker.”

Toepassingen in uiteenlopende sectoren
Tussen de vele producten die in de stand liggen uitgestald, bevinden zich ook de nieuwe palletstoppers van ACE. Het gaat hierbij om hulpmiddelen waarmee bijvoorbeeld pallets van elkaar gescheiden kunnen worden en apart verder getransporteerd.

Dergelijke palletstoppers kunnen van pas komen bij transportbedrijven, bij interne transportsystemen binnen een lopende band omgeving, etc. De producten van ACE zijn zeer breed toepasbaar. Küppers is veel op pad en bedenkt dempingsoplossingen voor bedrijven uit zeer verschillende sectoren.

“Overal waar beweging is, kunnen onze producten van dienst zijn. Zo was ik laatst bij een agrarisch bedrijf dat een oplossing zocht voor de beweging van een zwenkarm op een landbouwmachine. Maar volgende week kan mijn expertise weer nodig zijn bij een medtech bedrijf in Eindhoven. Onze producten zijn binnen tal van sectoren inzetbaar. Dat is het leuke van ons werk, we komen met
veel verschillende branches in aanraking.”


Op de foto: links: Han Titulaer, rechts: Ralf Küppers

Voor meer informatie
ACE Stoßdämpfer GmbH, Benelux
Maasstraat 24 - NL-6241DJ Bunde
r-kueppers@ace-int.eu - www.ace-ace.deBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.