API Maintenance Systems heeft Zweedse Axxos overgenomen

API Maintenance Systems meldt dat het alle aandelen in het Zweedse 'gazelle' bedrijf, Axxos verworven. Beide bundelen hiermee hun krachten ten behoeve van industrie 4.0.

Trefwoorden: #API Maintenance Systems, #Axxos, #Industrie 4.0, #Internet of Things, #OEE, #Overall Equipment Effectiveness, #overname, #Scandinavië, #Zweden

Lees verder

Techniek

( Foto: API - Michael Ries )

ENGINEERINGNET.BE - API vergroot door deze overname haar productportefeuille met Axxos OEE (Overall Equipment Effectiveness), een krachtig systeem voor productiemonitoring en -verbetering, alsook met calibratietechnologie.

Michael Ries, CEO van API: "We hebben een sterk track record in het leveren van oplossingen voor de vele uitdagingen die er bestaan rond planningsprocessen en het onderhoud van grote industriële bedrijven.

Maar wat we van Axxos krijgen, is de mogelijkheid om onze klanten instrumenten aan te reiken om te meten hoe goed ze hun productie-apparaat benutten en om verbeterpotentieel te ontdekken."

Deze overname gebeurt in een niche-markt, die een groeiende vraag kent en door hun OEE-tools en analyse toe te voegen, kan het bedrijf haar klanten een zeer concurrentiële productmix aanbieden.

De gemene deler van beide bedrijven is dat hun diensten en technologieën allebei de wereldwijde supertrends Industrie 4.0 en IoT (Internet of Things) ondersteunen.

Daarbij maakt de toenemende digitalisering van de productiesystemen het mogelijk om data te genereren, te analyseren en te communiceren met het oog op het optimaliseren van de algehele efficiëntie.

Na de overname, heeft API ongeveer 110 medewerkers in 15 kantoren verspreid over 10 landen.


Axxos is in Scandinavië de toonaangevende leverancier van productiemonitoring oplossingen met meer dan 300 klanten in 20 landen.