Amsterdam ArenA energie-efficiënter met behulp van batterijopslag

Nissan, Eaton en The Mobility House hebben een 10-jarige overeenkomst afgesloten met Amsterdam ArenA voor de levering van een noodstroomvoorziening.

Trefwoorden: #Amsterdam ArenA, #batterij, #batterijopslag, #Eaton, #energie-efficiëntie, #Nissan, #Nissan LEAF, #noodstroom, #noodstroomvoorziening, #The Mobility House

Lees verder

Techniek

( Foto: Amsterdam ArenA )

ENGINEERINGNET.NL - Het xStorage Buildings-systeem, op basis van hergebruikte batterijen van Nissans LEAF, slaat energie-efficiënt op en distribueert deze als nodig.

Hierdoor zal het licht in het beroemde stadion met 55.000 zitplaatsen, waar over de jaren heen verschillende grote concerten en sportevenementen hebben plaatsgevonden, nooit meer uitvallen.

Door batterijen van gebruikte elektrische auto’s te hergebruiken, onttrekt het systeem energie uit het elektriciteitsnet, waardoor bedrijven meer controle, rendement en een duurzamere oplossing bekomen voor hun energieverbruik.

Het systeem dat voor de Amsterdam ArenA is ontwikkeld, is met 280 Nissan LEAF-batterijen het grootste energieopslagsysteem op hergebruikte batterijen dat door een commercieel bedrijf in Europa wordt gebruikt. Het heeft een stroom- en opslagcapaciteit van vier megawatt.

xStorage Buildings fungeert als essentiële noodstroomvoorziening van de ArenA en stelt deze bovendien in staat zijn omgeving, indien nodig, van stroom te voorzien om het elektriciteitsnet te beschermen.

Technologiebedrijf The Mobility House zal instaan voor het beheer van het systeem. Het zal verschillende energieservices leveren die het lokale elektriciteitsnet stabieler maken en tegelijk toegevoegde waarde creëren voor de Amsterdam ArenA.