Zonnepanelenaanbod voor bedrijven via derde investeerdersmodel

ENGIE Sun4Business, een partnerschap tussen ENGIE Electrabel en Orka, gaat zonnepanelen voor bedrijven aanbieden via een derde investeerdersmodel.

Trefwoorden: #derde investeerder, #duurzaam, #ENGIE Electrabel, #ENGIE Sun4Business, #groene energie, #Orka, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE - ENGIE Sun4Business neemt het hele beheer in handen, van de ontwikkeling en de financiering van het project tot en met de bouw en het onderhoud van de installatie op de bedrijfsterreinen.

Na ingebruikname van de installatie wordt de lokaal geproduceerde en verbruikte elektriciteit zal het bedrijf tussen de 20% en 50% minder kosten dan de gebruikelijke prijs, afhankelijk van het vermogen van de installatie, de regio, de huidige prijs voor elektriciteit van het net, het verbruiksprofiel van de klant en ook de distributienetkosten.

Na 10 jaar in Brussel en Wallonië en na 15 à 20 jaar in Vlaanderen, wordt de klant eigenaar van de zonnepaneleninstallatie.

Met dit nieuwe project heeft ENGIE Electrabel de ambitie om tegen 2020 meer dan 60 MW geïnstalleerd vermogen te bereiken in België.