Startup NewFusion plant chip in bij werknemers voor toegangscontrole

Het Mechelse Digital Media Agency NewFusion ontwikkelde een eigen manier van toegangscontrole aan de hand van ‘biohacking’. Werknemers krijgen hiervoor een elektronische chip ingeplant.

Trefwoorden: #biohacking, #chip, #innovatie, #NewFusion, #RFID, #toegangscontrole, #Vincent Nys

Lees verder

Techniek

( Foto: NewFusion )

ENGINEERINGNET.BE - Om vernieuwing ook binnen het bedrijf te stimuleren, mag een werknemer elke maand een eigen creatief concept ontwikkelen en uitvoeren.

Eén van die ideeën was het zogenaamde biohacking (symbiose van het menselijk lichaam en technologie). Zo kun je een elektronische RFID-chip laten inplanten in je hand als elektronisch visitekaartje, om je smartphone te bedienen of als toegangspas bijvoorbeeld.

Dit idee werd bij NewFusion meteen in de praktijk getest. Medewerkers die dat wilden konden kiezen voor zo’n handimplantaat of een gewone ring met een chip die functioneert als toegangscontrole. Geen badges of codeklavieren meer, gewoon even de hand of de ring voor een lezer houden en de deur van het bedrijf gaat open.

Vincent Nys (26) CEO NewFusion: “Op deze manier willen wij, die staan voor technologische toonaangevende innovatie, een statement maken. Als je claimt technologisch vernieuwend te zijn, waarom zou je dan niet beginnen bij jezelf?”