Agilent Technologies neemt diagnosebedrijf Multiplicom over

Agilent Technologies heeft een overeenkomst gesloten over de overname van Multiplicom, een vroegere spin-off van de Universiteit Antwerpen en de onderzoeksinstelling VIB.

Trefwoorden: #Agilent Technologies, #Biotech Fonds Vlaanderen, #diagnose, #Gimv, #investering, #kanker, #kankertherapie, #Multiplicom, #overname, #VIB

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Multiplicom )

ENGINEERINGNET.BE - Multiplicom is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van moleculaire diagnose oplossingen die klinische laboratoria toelaten om DNA varianten geassocieerd met een genetische ziekte of predispositie te identificeren, waarvan de resultaten kunnen worden gebruikt voor een betere selectie van een kankertherapie of om afwijkingen vroeg in de zwangerschap op te sporen.

In 2012 kreeg het bedrijf als eerste diagnosebedrijf in Europa een CE-certificering voor zijn test voor het opsporen van genetische afwijkingen die kunnen wijzen op een verhoogd risico op eierstok- of borstkanker.

Gimv en Biotech Fonds Vlaanderen (BFV) waren in het verleden de belangrijkste investeerders in Multiplicom. Ook na de overdracht van het operationele beheer van BFV eerder dit jaar bleef Gimv het gezamenlijke belang van 42% beheren.

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van het kalenderjaar 2017 worden afgerond.