Telenet breidt uit in Brussel en Wallonië door overname SFR BeLux

De Telenet Group heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Coditel Brabant over te nemen voor 400 miljoen euro van Coditel Holding, een dochtervennootschap van Altice.

Trefwoorden: #internet, #overname, #SFR BeLux, #telecom, #Telenet, #televisie

Lees verder

Techniek

( Foto: Telenet )

ENGINEERINGNET.BE - Coditel Brabant levert onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) kabeldiensten aan gezinnen en bedrijven in Brussel, Wallonië en Luxemburg en biedt in België diensten voor mobiele telefonie aan via een MVNO-overeenkomst met BASE.

Dankzij deze overname zal Telenet haar aanwezigheid op de kabel uitbreiden buiten de huidige dekkingszones in Vlaanderen en Brussel, naar delen van Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg en zal het ongeveer twee derde van Brussel dekken.

Sinds de overname van de Belgische mobiele operator BASE in februari 2016, heeft de telecomoperator een strategie nagestreefd waarbij het zich positioneert als een toonaangevende leverancier van geconvergeerde geconnecteerde entertainment- en B2B diensten in heel het land.

John Porter, CEO van Telenet: “Wij zijn erg blij met de overname van SFR BeLux, aangezien het Telenet de kans zal geven om haar geografische voetafdruk uit te breiden en ongeveer 90.000 klanten in België en 15.000 klanten in het Groothertogdom Luxemburg toegang zal geven tot de kwalitatieve diensten waar ons bedrijf bekend voor staat.”

De transactie is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten.


ACHTERGROND
SFR BeLux biedt telecommunicatiediensten (televisie, internet en vaste telefonie) aan in Brussel, waar haar kabelnet zes gemeenten bestrijkt. Het kabelnet van de vennootschap dekt ook de gemeenten Wemmel en Drogenbos in Vlaanderen.

Het bedrijf is ook de operator van het kabelnet van de intercommunale AIESH in de "laars van Henegouwen".