Vlaamse waterwegbeheerders smelten samen tot nieuwe organisatie

Waterwegen & Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart zullen nog deze maand samensmelten tot een nieuwe organisatie, die de waterweg concurrentiëler moet maken tegenover het wegtransport.

Trefwoorden: #De Vlaamse Waterweg, #file, #nv De Scheepvaart, #Waterwegen & Zeekanaal NV

Lees verder

Nieuws

( Foto: Haven Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Het Vlaams Parlement stemde eind vorig jaar het decreet voor de fusie van waterwegbeheerders Waterwegen & Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart unaniem goed. Tot nu toe vervulden deze twee organisaties ongeveer dezelfde taken, de eerstgenoemde in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en een deel van Antwerpen, en nv De Scheepvaart in een ander deel van Antwerpen en Limburg.

Dat verandert weldra: er komt één fusieorganisatie. De nieuwe De Vlaamse Waterweg nv wordt alvast een speler van formaat. De organisatie zal beschikken over een jaarlijks investeringsbudget van meer dan 220 miljoen euro, telt 1.460 personeelsleden en beheert 1.076 kilometer bevaarbare waterwegen in Vlaanderen, 1.100 kilometer dijken, 800 bruggen, 131 sluizen, 73 stuwen, bijna 200km kaaimuren en 78 jachthavens.

Via de fusie wil de Vlaamse overheid het vervoer over het water meer slagkracht verlenen tegenover andere logistieke transportmodi, zoals het wegtransport met zijn bijhorende files. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “We streven naar een gemiddelde groei van 2,8% meer vervoer via het water per jaar. Het aandeel van de binnenvaart moet vergroot worden tot minstens 18%, waarvoor De Vlaamse Waterweg nv zal uitpakken met een sterk geïntegreerd marketingplan".


(BB)

ACHTERGROND
Vandaag haalt de Vlaamse binnenvaart jaarlijks al meer dan vier miljoen vrachtwagenritten van de weg. Dat lijkt veel, maar toch blijft het potentieel sterk onderbenut in de wetenschap dat 182 Vlaamse steden en gemeenten doorkruist worden door een waterweg. Bovendien bevindt 80% van alle Vlaamse bedrijven zich op minder dan 10 kilometer van een bevaarbare waterweg. “We mogen ons niet blindstaren op de file aan de voordeur, als er aan de achterdeur een watersnelweg open ligt”, aldus Weyts.