De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark van Purna Pharma in Puurs

Lokerse engineeringbedrijf De Roeve sleutelt momenteel volop aan productie-installaties van het farmabedrijf Purna in Puurs. "We willen meer van dit type turnkey-projecten binnenhalen".

Trefwoorden: #de roeve, #plc, #purna, #siemens, #turnkey, #Yazzoom

Lees verder

Techniek

( Foto: De Roeve )

ENGINEERINGNET.BE - De Roeve in Lokeren, dat 25 jaar geleden van start ging als automatiseringsbedrijf, zoekt in de toekomst verdere groei via multitechnische projecten. Dat meldt sales manager Antonio Van Holderbeke: "We hebben nu al acht afdelingen, waaronder Automation voor het ontwikkelen van machine- en procesbesturingen op basis van onder meer Siemens PLC's en GE. Deze afdeling gaat zich in de toekomst meer toeleggen op turnkey-projecten, waarbij we de nodige multitechnische expertise in een project samenbrengen onder de verantwoordelijkheid van één partij en met één aanspreekpunt".

Als recent voorbeeld van zo'n project citeert hij dat voor de productielijn ‘zalven’ bij Purna in het Vlaamse Pharma Valley, waar ook bedrijven zoals Pfizer, Novartis Alcon Couvreur en Capsugel huizen. Purna in Puurs is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van vloeibare en half vaste farmaceutische producten zoals gels, zalven en cremes. Het bedrijf haalde onlangs nog de productie van ’s wereld meest gekende zalf voor behandeling van spieren naar Puurs.

Van Holderbeke: "In dit geval was er nood aan een uitbreiding van het tankpark, een processtudie, URS-lastenboek en inox clean piping. Wij mochten het geheel op ons nemen. Design en voorstudie zijn inmiddels achter de rug en we zijn momenteel druk bezig aan de productie-installaties. In het voorjaar van 2017 moet de volledige lijn klaar zijn".


OP INDUMATION 2017
De Roeve groeide in 2016 met 13 nieuwe medewerkers en toont zich bewust van de uitdagingen van het IIoT: samen met Siemens en Yazzoom verzorgt het tijdens de komende vakbeurs Indumation 2017 lezingen in het kader van 'The Digital Enterprise'. "De eerste in deze soort", aldus Van Holderbeke.