Scia wint Franse prijs voor digitale gebouwtransitie

Ontwikkelaar van bouwkundige designsoftware met BIM-ondersteuning Scia (Herk-de-Stad) is in Parijs onderscheiden met een Digital Building Transition Award.

Trefwoorden: #bim, #Civil Engineering, #scia

Lees verder

Techniek

( Foto: Scia )

ENGINEERINGNET.BE - Het door de Franse overheid ingestelde Plan Transition Numérique dans le Bâtiment (PTNB) bekroont software-innovaties die professionals op het gebied van gebouwdesign en constructie in staat stellen gebruik te (gaan) maken van een BIM-workflow.

Scia haalde het in de categorie Structural and Civil Engineering. Het doel van de prijzen is die specifieke digitale tools voor het voetlicht te brengen die het alle gebouwprofessionals mogelijk maken BIM-gebaseerde digitale modellen te gebruiken. Deelnemers worden vermeld op de PTNB-website van de Franse overheid, opdat design- en constructieprofessionals zich kunnen oriënteren op de beste BIM-softwaretools op de markt.


ACHTERGROND
Opgericht in 1974, is SCIA vandaag een vooraanstaande ontwikkelaar van berekenings- en ontwerpsoftware die het Open BIM proces ondersteunt. SCIA Engineer is een geïntegreerde multimateriaal analyse- en ontwerpsoftware voor allerlei soorten projecten, zoals het ontwerpen van kantoorgebouwen en industriële installaties en bruggen. SCIA is onderdeel van de Nemetschek Group, een softwareleverancier voor de AEC-markt (architecture, engineering & construction.