TOP opent nieuw innovatiecentrum voor voedsel

Het TOP Food Lab, een nieuw innovatiecentrum voor de ontwikkeling van bakkerijproducten, gedroogde producten, gezonde snacks en chocolade, is onlangs geopend in Wageningen.

Trefwoorden: #bakkerijproducten, #chocolade, #gedroogde producten, #gezonde snacks, #levensmiddelen, #MKB, #TOP Food Lab

Lees verder

Techniek

( Foto: TOP )

ENGINEERINGNET.NL - TOP werkt voor de MKB levensmiddelenindustrie en technologie toeleveranciers. Doel is verhoging van de omzet en marge door nieuwe innovaties te bedenken en te introduceren. Hierbij staat de kwaliteits- en houdbaarheidsverbetering van voedsel op de eerste plaats, door het inzetten van de nieuwste wetenschappelijke en technologische inzichten.

Deze dienstverlener aan de voedselindustrie heeft vorige maand een nieuw innovatiecentrum geopend in Wageningen, genaamd TOP Food Lab. Met het nieuwe centrum verwacht TOP producenten te kunnen ondersteunen bij een snellere marktintroductie van nieuwe producten.

Het TOP Food Lab is gevestigd in de praktijk-innovatielocatie in het Nederlands Bakkerij Centrum. Het biedt meer ruimte voor de ontwikkeling en proefproducties van onder andere bakkerijproducten, gedroogde producten, gezonde snacks en chocolade.

Het is voor TOP een langgekoesterde wens om ook in Wageningen zo’n onderzoekslocatie te openen en daarmee een uitbreiding van het dienstenpakket te realiseren. De locatie is interessant voor de levensmiddelenbedrijven en startende bedrijven, die ondersteuning nodig hebben bij de ontwikkeling en marktintroductie van nieuwe producten.

Het innovatiecentrum maakt een versnelling van de product- en procesontwikkeling van een breed scala aan producten mogelijk. Nieuwe technologieën kunnen hier sneller en gemakkelijker getest worden, waardoor een snellere marktintroductie mogelijk wordt.