• 23/01/2017

Omron lanceert productlijn industriële mobiele robots

Omron introduceert een productlijn met industriële mobiele robots voor snel, betrouwbaar en kosteneffectief materiaaltransport in dynamische omgevingen.

Trefwoorden: #industriële mobiele robots, #materiaaltransport, #Omron, #productlijn

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - De mobiele robots van Omron van het LD-platform bieden nog meer efficientie en kostenbesparingen als het gaat om het transporteren van goederen in grote faciliteiten.

Deze unieke serie mobiele robots is ontwikkeld om 24/7 snel en betrouwbaar materialen te transporteren: ze kunnen zelfstandig navigeren, zelfs in de meest dynamische omgevingen.

Het LD-platform van mobiele robots is ideaal voor het transporteren van goederen in magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten: De LD-robots hebben, afhankelijk van het model, een laadvermogen van maximaal 130 kg. In vergelijking met traditionele AGVs kunnen mobiele robots van Omron volledig zelfstandig navigeren op basis van de natuurlijke kenmerken van de faciliteit.

Er zijn dus geen kostbare en tijdrovende aanpassingen van de infrastructuur nodig, er hoeven geen vloermagneten, tapes of laserbakens te worden aangebracht, zoals dat bij een klassieke implementatie van AGVs wel gebeurt.

De indeling van de fabriek blijft flexibel, omdat de leveringspunten voor de mobiele robots eenvoudig kunnen worden aangepast. De mobiele robots van Omron zijn ook een aanvulling op traditionele automatisering zoals transportbanden en bieden een traceerbare verplaatsing van goederen.

De mobiele robots van Omron zijn uitgerust met de gepatenteerde Acuity-technologie en hebben daarmee een robuust systeem om zelfstandig te navigeren, zelfs als er constante bewegingen zijn van mensen, pallets, karretjes en heftrucks, en schappen die worden leeggehaald en weer gevuld.

Ze hebben intelligentie aan boord om obstakels te ontwijken en het beste pad te kiezen om een taak uit te voeren. Deze intelligentie maakt ze ook veilig om ze als machines in te zetten die met mensen samenwerken.

Een wagenpark bestaat uit maximaal 100 voertuigen en kan centraal worden beheerd door een wagenparkbeheerder. Deze beheerder kan communiceren met managementsoftware van het magazijn of de fabriek, zoals MES of WMS.

Een van de robots die wordt geintroduceerd, is de LD-kartransportrobot, een geautomatiseerde oplossing voor material handling en ontwikkeld om karretjes te verplaatsen. De transportrobot is voorzien van een automatische koppeling en kan het karretje zodanig benaderen dat het automatisch wordt aangekoppeld.

Hierdoor is de transportrobot een ideale oplossing voor de aanvoer voor assemblagelijnen of voor het afhandelen van e-commerce-bestellingen in een distributiecentrum.


Bezoek voor meer informatie de website op: industrial.omron.be/nl/products/mobile-robot

Voor meer informatie:
Omron Electronics nv
Bayauxlaan 12 - 8300 Knokke-Heist
Tel. +32 (0)2 466 24 80
info.be@eu.omron.com - www.industrial.omron.be

Lees méér over: OmronBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.