UTwente vangt meer dan 1 miljoen euro voor onderzoek smart industry

De Universiteit Twente ontvangt onder andere 500.000 euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor de co-financiering van 18 PDEng-trajecten op vlak van smart industry.

Trefwoorden: #EFRO, #Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, #onderzoek, #PDEng-trajecten, #Smart Industry, #STW, #subsidie, #Universiteit Twente

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute )

ENGINEERINGNET.NL - Dankzij deze investering kan het MKB tegen een sterk gereduceerd tarief samenwerken met de Universiteit Twente.

Naast deze investering honoreerde ook technologiestichting STW recent 1 miljoen euro voor vier Smart Industry waar de universiteit bij betrokken is.

Een PDEng-traject (Professional Doctorate in Engineering) is een tweejarige post-master aan de UTwente, met focus op samenwerking met het bedrijfsleven.

De PDEng-trajecten hebben veel toegevoegde waarde voor de industrie omdat er een behoefte is aan professionals die zelfstandig een ontwerp kunnen maken voor multidisciplinaire vraagstukken.

Het PDEng Cluster Smart Industry Oost-Nederland verbindt de maakindustrie met de Universiteit Twente om zo gezamenlijk te leren, talent op te leiden en doelgerichte oplossingen voor Smart Industry-onderwerpen te ontwikkelen.

Aanvrager en PDEng-coördinator Timo Meinders: “Oost-Nederland heeft een sterke positie in de maakindustrie. Om deze positie te behouden en uit te bouwen is het van cruciaal belang dat het MKB in Oost-Nederland actief mee gaat in de Smart Industry beweging.”