• 31/01/2017

Rockwell Automation lanceert analytics cloud voor OEM’s

Productieactiva en machines met IoT-ondersteuning kunnen bijdragen aan verbeterde productieprocessen door relevante informatie aan te leveren aan de mensen die daar optimaal gebruik maken.

Trefwoorden: #analytics cloud, #FactoryTalk Analytics For Machines, #IoT, #OEM, #productieproces, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Machinebouwers die fors hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van smart machines hebben meestal echter geen zicht op het gebruik en de prestaties van hun producten na de installatie daarvan.

Rockwell Automation introduceert FactoryTalk Analytics For Machines. Deze nieuwe, in Microsoft Azure gehoste oplossing voorziet machinebouwers van relevante informatie over hun producten. In aansluiting op de Information Solutions-strategie van Rockwell Automation biedt de cloud-applicatie toegang tot prestatieanalyses voor bij klanten geïnstalleerde systemen.

Machinebouwers kunnen daarmee de waardevolle inzichten opdoen die nodig zijn om hun klanten optimaal te ondersteunen. Fabrikanten die een digitaal transformatieproces doormaken, profiteren op hun beurt van verbonden technologieën die bijdragen aan hogere beschikbaarheidpercentages, meer output en lagere onderhoudskosten.

“Vanwege het geavanceerde karakter van moderne productiefaciliteiten zijn specialisatie en samenwerking van levensbelang”, aldus Axel Rodriguez, productmanager SaaS/Cloud bij Rockwell Automation. “Uw operationele en onderhoudsteams hebben reeds hun handen vol.

De machinebouwers die uw systemen hebben geleverd, kennen hun producten van binnen en buiten. Door hen in staat te stellen om samen met uw medewerkers te werken aan prestatieanalyses, houden uw experts meer tijd over om zich te concentreren op te optimalisatie van complete productielijnen, fabrieken of toepassingen.”

OEM’s kunnen een FactoryTalk Cloud-gateway integreren met de machines die zij leveren. Zodra een machine in bedrijf wordt genomen, zal die van start gaan met het verzamelen van data. De gegevens van de geselecteerde controllers worden op veilige wijze naar de cloud-oplossing FactoryTalk verzonden.

Dit vereist slechts een minimale configuratie-inspanning van de machinebouwer of eindgebruiker. De machinebouwer krijgt op deze manier via kant-en-klare dashboards toegang tot real-time analyses en praktisch inzetbare informatie.

Deze software-as-a-service (SaaS)-oplossing stelt machinebouwers in staat om optimale ondersteuning te bieden voor hun systemen door hen inzicht te bieden in de manier waarop die door klanten worden ingezet, de prestaties, de machinestatus, events en andere relevante zaken.

Tot dusver bestond er geen standaardbenadering voor samenwerking tussen machinebouwers en hun klanten in de productiesector. De nieuwe cloud analytics-oplossing van Rockwell Automation biedt betrouwbare toegang tot informatie, zodat machinebouwers diensten kunnen aanbieden, zoals proactief onderhoud en training. Fabrikanten kunnen op hun beurt de efficiëntie van hun productieprocessen verbeteren.

De FactoryTalk Analytics-applicaties zullen worden gedemonstreerd tijdens de Automation Fair van Rockwell Automation in Atlanta op Information Solutions-stand 10141 en tijdens de PACK EXPO International 2016 in Chicago.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
Rivium Promenade 160 - NL-2909 LM Capelle aan den Ijssel
T: +31 (0)10 266.51.15 - M: +31 (0)6 29.50.40.17
adevries@ra.rockwell.com

 Lees méér over: Rockwell AutomationBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.