Nieuw Europees project: slimme datanetwerken in de agrovoedingsketen

Het startend Europees project “Internet of Food and Farm 2020” (IOF2020) werd opgezet om een duurzaamheids- en productiviteitsverbetering in de agrofoodsector te bewerkstelligen.

Trefwoorden: #agrovoedingsketen, #Horizon2020, #ILVO, #Internet of Food and Farm 2020, #IOF2020, #onderzoek, #slimme datanetwerken

Lees verder

nieuws

( Foto: logo IOF2020 )

ENGINEERINGNET.BE - Voor België wordt het Instituut voor Landbouw-, visserij- en voedingsonderzoek (ILVO) leidend partner in dit startend Europees project. Het coördineert samen met Biosense (Servië) het belangrijke werkpakket dat alle ‘use cases’ omvat.

In het project vertrekt men van de vaststelling dat de Europese landbouw nu wel al heel wat geïsoleerde digitale machines en sensoren ziet verschijnen. Om nieuwe meerwaarde te creëren zijn grotere netwerken en data-uitwisselingen tussen die systemen (smart networks) aan de orde.

En er is nog werk om beschikbare technologieën (uit andere sectoren) aan te passen aan de behoeften van de toekomstige boerderijen en voedselverwerkers.

Het project ‘Internet of Food & Farm’ startte in januari 2017, loopt gedurende 4 jaar en betrekt 71 partners in 16 landen. Er wordt ingezet op 19 case studies of ‘use cases’ gegroepeerd in 5 domeinen: akkerbouw, groenten, fruit, vlees en zuivel.

Voor dit nieuw grootscheeps Horizon2020 project trekt Europa 30 miljoen euro uit.