• 03/02/2017

Big Data procesmonitoring software van Endress+Hauser wint innovatieprijs

Endress+Hauser wint innovatieprijs voor succesvolle implementatie van nieuwe Industrie 4.0 oplossing om wateranalysestations in een groot chemiepark in realtime te monitoren.

Trefwoorden: #Big Data procesmonitoring, #Endress+Hauser, #Industrie 4.0, #innovatieprijs, #software

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Endress + Hauser )

ENGINEERINGNET.BE - Met de wedstrijd “100 Places for Industrie 4.0” bekroont de Duitse Allianz Industrie 4 innovatieve oplossingen voor de digitalisering in de industrie. De Allianz is een netwerk van de deelstaat Baden-Württemberg om ondernemingen bij te staan in hun digitale transformatieproces.

Dit jaar haalden 21 bedrijven de derde ronde van de competitie. Het belangrijkste criterium is daarbij de mate waarin de bedrijven erin slaagden Industrie 4.0 naar de dagelijkse praktijk te vertalen.

Endress+Hauser viel in de prijzen met de resultaten van zijn softwareoplossing “Business Process Integration Component” voor het realtime monitoren van wateranalysestations in een groot chemiepark.

Deze softwareoplossing ontsluit en organiseert het gebruik, verzamelen, opslaan en visualiseren van data. De toepassing levert data, afkomstig van industriële installaties, aan bedrijfseconomische software verderop in het proces, zoals bijvoorbeeld SAP ERP. Alle meet- en statusgegevens van instrumenten samengevoegd en gecommuniceerd via OPC UA.

Data uit verschillende processen zijn vaak verspreid over hun betreffende automatiseringseilanden en kunnen soms maar moeizaam worden samengevoegd. Met deze nieuwe software is het mogelijk ze automatisch te verbinden aan het bovenliggende bedrijfsinformatiesysteem.

In de praktijk worden alle meet- en statusgegevens vanuit het veld door een bestaande OPC UA-server via de Integration Component geïntegreerd, ongeacht de fabrikant. Zodra een nieuw apparaat toegevoegd wordt, vraagt de Business Process Integration Component software daarvan de gegevens op, tijd- en/of event-gestuurd, en slaat die op in een databank. Zo heeft de installatiebeheerder op elk moment een volledig overzicht van alle productieprocessen en kan die in realtime besturen. Aangestuurde bedrijfsprocessen (downstream) kunnen door die informatie geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden.

Een ander voordeel is dat de software eenvoudig kan uitgebreid worden. Extra functies kunnen in de vorm van toepassingsuitbreidingen, zogenoemde plug-ins, eenvoudig worden toegevoegd.


Voor meer informatie:
Endress+Hauser nv/sa
Rue Carlistraat 13 - B-1140 Bruxelles - Brussel
info@be.endress.com - www.be.endress.com

Download het volledige artikel

 Lees méér over: Endress+Hauser



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.