• 08/02/2017

Rittal lanceert diagnosesoftware voor koelunits

Een perfecte bediening, snelle ondersteuning bij onderhoud en service, én een uitgebreide diagnose van de bedieningsdata - dat zijn de essentiële voordelen van RiDiag, versie 3.

Trefwoorden: #diagnosesoftware, #koelunits, #RiDiag, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe versie van de diagnose- en parametersoftware maakt de bediening en werking van Rittal koelunits comfortabeler dan ooit tevoren.

Met deze update heeft Rittal haar RiDiag diagnose- en parametersoftware voor koelunits compleet aangepast en aanzienlijk uitgebreid. Gebruikers zoals koeltechnici,  onderhoudsmedewerkers of energiemanagers genieten van de talrijke nieuwe functies, zowel bij de bediening als bij de dataverzameling op lange termijn.

Daarnaast biedt de nieuwe versie tal van verbeteringen voor een eenvoudiger en efficiënter onderhoud. De software draait onder Windows en kan via USB of over een netwerk met de koelunits communiceren.

RiDiag is in eerste instantie geschikt voor alle nieuwe Blue e+ koelapparaten en zal later ook kunnen gebruikt worden voor koelapparaten met Comfort Controller. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn de TopTherm Chillers met RiDiag te parametreren.

Toesteldata in één oogopslag
De gebruiker ziet de belangrijkste functies van zijn koelunit met één blik op het nieuwe startscherm. Toestelnaam, serienummer, huidige temperatuur, werkingstijd, systeemmeldingen en extra parameters worden overzichtelijk weergegeven door de software.

Doorgaans zijn alle functies, weergaven en bedieningsmogelijkheden van het bedieningspaneel, ook beschikbaar in de software. Elke firmware update kan eveneens rechtstreeks via RiDiag worden opgeladen en geïnstalleerd op de controller van de koelunit. Enige voorwaarde is een actieve internettoegang.

Snelle toegang tot onderhoud
Highlight van de nieuwe versie is de ondersteuning van de gebruiker bij onderhoud en herstelling. RiDiag toont alle status- en foutmeldingen en biedt tegelijkertijd hulp. Beweegt de gebruiker de muis over een foutmelding, verschijnt een hulptekst die verklaart hoe de fout te verhelpen.

Ook kan rechtstreeks een onderhoudsinterventie van een technicus aangevraagd worden. Via een webformulier stuurt de software de diagnosedata meteen naar de onderhoudsdienst van Rittal.

Heeft de gebruiker de locatie van de koelunit in de configuratie vermeld, functioneert dit wereldwijd en stuurt de software de aanvraag door naar de juiste Rittal vestiging. Afhankelijk van de fout kan de onderhoudstechnicus ineens de noodzakelijke vervangstukken meebrengen. Zo kan de storing aanzienlijk sneller worden opgelost.

Efficiëntie checken
Nieuw in deze versie 3 is de datacockpit. Hier kan de gebruiker alle data visualiseren en evalueren. Naast de temperaturen kunnen ook ingangsspanningen en stroom naar de motoren worden getoond.

Erg belangrijk voor een energie-efficiënte werking is de weergave van EER (Energy Efficiency Ratio). Hier ziet de gebruiker met welke energie-efficiëntie de koelunit werkt, bij welke omgevingsvoorwaarden en instellingen.

De gemeten waarden van alle sensoren in de koelunit worden in de cockpit weergegeven. Naast het gedetailleerde koeltechnische regelschema is ook een weergave van het elektrisch plan voorzien.

Bij een fout toont de software onmiddellijk welke component defect is. Dit spaart tijd bij het onderhoud en zorgt voor een grotere beschikbaarheid.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.