Innovatieve KMO’s gezocht voor grote innovatieprojecten

Drie grote Vlaams-Nederlandse innovatieprojecten zijn op zoek naar kleine- en middelgrote ondernemingen (KMO`s) met innovatieplannen.

Trefwoorden: #innovatieproject, #Interreg, #KMO, #netwerking event, #Provincie Antwerpen, #subsidies

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Op 20 februari wordt in het Wetenschapspark in Niel aan geïnteresseerde ondernemers tekst en uitleg gegeven over de subsidiemogelijkheden die ze kunnen bieden via het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland.

Van Roey Automation getuigt over haar ervaring met een Europees project. Daarna kunnen bedrijfsleiders één-op-één de kansen voor hun eigen onderneming verder bespreken met de projectverantwoordelijken.

Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese Samenwerking: “Samenwerking over de grens met Nederland werkt kruisbestuivingen voor innovatie in de hand. De provincie Antwerpen heeft veel potentieel door het grote aantal innovatieve ondernemingen dat hier gevestigd is. Samenwerking met onze noorderburen biedt inhoudelijk én financieel een absolute meerwaarde.”

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Innovatie vult aan: “In het verleden vonden vooral grote bedrijven de weg naar Europese subsidies. Met een evenement als dit wil de provincie Antwerpen de weg naar Europese middelen voor KMO`s makkelijker maken.”

Via de Interreg-projecten CrossRoads2, CrossCare en Link2innovate kunnen ondernemers een beroep doen op financiële en inhoudelijke ondersteuning voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten.

Diverse speerpuntsectoren komen hierbij aan bod. Ondernemingen die succesvol deelnemen, kunnen, afhankelijk van het type project, aanspraak maken op subsidies van 10.000 tot 200.000 euro.


ACHTERGROND

  • CrossRoads2 richt zich op KMO`s met technologische innovaties in sectoren zoals agrofood, chemie en materialen, high tech systemen, life sciences & health, cleantech, biobased, logistiek en maintenance.
  • CrossCare richt zich op innovatie in de zorgsector door KMO's. Dit kan gaan over nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten
  • Link2Innovate richt zich op starters (KO's/KB's <7 jaar) die werkzaam zijn met sleuteltechnologieën zoals: micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen, of geavanceerde fabricatiesystemen en -processen.