NS Innovatiefonds investeert in startup van Hyperloop team

Het NS Innovatiefonds investeert samen met het regionaal investeringsfonds UNIIQ 300.000 euro in startup HARDT, die wortelt in het succesvolle Hyperloopteam van de TU Delft.

Trefwoorden: #hyperloop, #investering, #investeringsfonds, #NS, #NS Innovatiefonds, #transport, #TU Delft, #UNIIQ, #vervoer

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - Delft Hyperloop )

ENGINEERINGNET.NL - NS verwacht dat HARDT de komende jaren in staat zal zijn technologie te ontwikkelen die mogelijk ook gebruikt kan worden bij onze treinen.

Met het vervoersysteem Hyperloop kunnen mensen en goederen reizen met de snelheid van een vliegtuig, maar met het gemak van een trein. Lichtgewicht capsules schieten tegen de snelheid van het geluid door een buis zonder luchtweerstand, zwevend op magneten en aangedreven door zonne-energie.

Dat dit geen verre toekomstmuziek is, lieten de initiatiefnemers van HARDT zien door te winnen van 27 andere universitaire teams van ingenieurs, waaronder gerenommeerde Amerikaanse instellingen als MIT en Virginia Tech.

Het Delfste prototype ontving de eerste prijs, kreeg de ‘best design and construction’ award en vloog met 93 kilometer per uur in een door SpaceX neergelegd testtrack van 1,6 kilometer.