Elektronische krachtvermenigvuldiger met shut-off software

Norbar, gekend om zijn nauwkeurige momentsleutels en krachtvermenigvuldigers, introduceert de Evotorque elektronische krachtvermenigvuldiger. Persluchtcentrum - Central Auto verdeelt deze.

Trefwoorden: #Central Auto, #elektronische krachtvermenigvuldiger, #Norbar, #Persluchtcentrum

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Central Auto )

ENGINEERINGNET.BE - Niet tevreden met de nauwkeurigheidsgraad van de op de markt verkrijgbare motoren, ontwikkelde Norbar in eigen beheer en naar eigen ontwerp een totaal nieuwe motor, gekoppeld aan innoverende «shut-off» software om zodoende de meest nauwkeurige en gebruiksvriendelijke krachtvermenigvuldiger op de markt te brengen.

De unieke «Intelligent Joint Sensing Technology» zet de schroefdraadverbinding zeer accuraat op het juiste koppel of de juiste hoek, zonder enig risico dat het koppel over- of onderschreden wordt, wat bij andere elektronisch gestuurde toestellen meestal wél het geval is.

De gepatenteerde motortechnologie gekoppeld aan de shut-off software herkent aldus harde en zachte verbindingen. Water- en stofdicht tot IP44 haalt deze krachtvermenigvuldiger slechts een geluidsniveau van 72,3 dB(A) en een vibratieniveau van 0,304 m/s².

Modellen
Er zijn modellen beschikbaar in de bereiken tussen 1000 en 6000 Nm in zowel 110V als 230V versies met aanzetvierkanten ¾'', 1'' en 1 ½''. De nauwkeurigheidsgraad van de bereikte verbindingen bedraagt +/- 3%.

Als gevolg van de directe overbrenging motor-overbrengingskast-aanzitvierkant worden de door het toestel opgewekte reactiekrachten opgevangen door een bijgeleverde standaard reactiestang.

Naargelang de afsteunmogelijkheid van de toepassing kan deze reactiestang vervangen worden door bestaande standaard modellen of in extremis zelfs op maat gemaakt worden.


Meer informatie:
Persluchtcentrum - Central Auto
Noorderlaan 77 - 2030 Antwerpen
T.: 03/543.60.70 - F. 03/541.40.23
perslucht@centralauto.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.