Vertrouwen consument stijgt minimaal in februari

CBS meldt dat de consumenten opnieuw iets positiever zijn. Het consumenten-vertrouwen stijgt 1 punt en komt in februari uit op 14. Dat is het hoogste niveau in 9,5 jaar.

Trefwoorden: #CBS, #consument, #consumentenvertrouwen, #economie, #statistieken

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - De lichte stijging van het consumentenvertrouwen is te danken aan een iets positiever oordeel over de economie, en een iets hogere koopbereidheid.

Met 14 ligt het consumentenvertrouwen in februari ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit (27). Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (-44).

Consumenten oordelen in februari een fractie positiever over de economie dan in januari. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 29, tegenover 28 in januari.

De koopbereidheid neemt ook een fractie toe in februari. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 4, tegenover 3 in januari.

Consumenten vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen en zijn minder negatief over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden.


(bron en infographics: CBS)