Studenten industrieel ingenieur winnen Google programmeerwedstrijd

Drie studenten industrieel ingenieur aan de KU Leuven (team Yoshi) hebben de voorronde van de Google Hash Code, een internationale programmeerwedstrijd in Antwerpen, gewonnen.

Trefwoorden: #Google, #Google Hash Code, #industrieel ingenieur, #KU Leuven, #programmeerwedstrijd, #programmeren, #Taglayer

Lees verder

nieuws

( Foto: Taglayer )

ENGINEERINGNET.BE - Vorige donderdagavond zakten 66 softwareontwikkelaars af naar de Antwerpse KBC-toren voor de Hash Code, de internationale programmeerwedstrijd van Google.

De deelnemers moesten op vier uur tijd volgende probleem van Google oplossen: "Minimaliseer de laadtijd van een YouTube-filmpje, door filmpjes op te slaan op de dichtstbijzijnde server van de kijker."

Team Yoshi, bestaande uit Matthias Wens, Stijn Goethals en Johannes Bergé, ontving de prijs voor Beste team van de Antwerpse wedstrijdhub. Het team loste het probleem op door een formule te maken met alle belangrijke parameters, zoals het aantal requests voor een bepaalde server, de delay tussen de servers en het aantal cache servers waar de video al opstaat.

Wie uiteindelijk naar Parijs mag om de internationale finale te spelen, maakt Google bekend op 28 februari. De grote winnaars krijgen smartphones, tablets en laptops en misschien zelfs een contract bij Google.