The Internet of Food & Farm 2020 officieel gelanceerd

Vorige week werd in Amsterdam het officiële startschot gegeven voor The Internet of Food & Farm 2020 (IoF2020), een gezamenlijk gefinancierd Europees project van 30 miljoen euro.

Trefwoorden: #Europa, #Europees project, #ICT, #IoF2020, #landbouw, #The Internet of Food & Farm 2020, #voeding

Lees verder

Nieuws

( Foto: IoF2020 )

ENGINEERINGNET.NL - Bij de inspirerende start van het project kregen de projectpartners de kans om gestructureerd te gaan samenwerken.

Ze hebben hun innovatieve onderzoeksactiviteiten gepresenteerd, die gericht zijn op verbetering van landbouwproductie door gebruik van IoT-technologie als antwoord op de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen.

Er waren meer dan 140 belanghebbenden aanwezig uit de Europese bedrijfsleven, instellingen, lidstaten, het onderwijs en onderzoek.

De Nederlandse overheid en wetenschappelijke gemeenschap zijn heel trots dat de kick-off in Nederland heeft plaatsgevonden. Jack van der Vorst van de Directieraad van de WUR: ‘IoF2020 maakt het web vrij voor datagestuurde landbouw en virtuele voedselketens om onze wereld slimmer en duurzamer te maken'.

Ondanks grote uitdagingen bij de uitvoering verzekerde Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken, de positieve impact.

De betrokkenheid van de Europese Commissie bij innovatieve onderzoeksprojecten viel af te lezen aan de aanwezigheid van de prominente sprekers van het directoraat-generaal Landbouw en plattelandsontwikkeling en het directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie.

Tom Tynan, lid van het kabinet van de Europese commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling: ‘De EU streeft met het gemeenschappelijke landbouwbeleid het doel van rendabele voedselproductie na en daarvoor is nieuwe technologie nodig. We hebben behoefte aan innovatie. Daarom heeft de Europese Commissie de prioriteiten voor langetermijnonderzoek op dit gebied vastgesteld.’

Mechthild Rohen, hoofd van de IoT-afdeling van het directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie: ‘De landbouw is een nieuw tijdperk van digitale verandering ingegaan. Boeren, leveranciers van machines en andere spelers in de landbouwsector maken steeds meer gebruik van IoT-apparatuur voor een efficiënte werkwijze.'