Esterline huldigde zijn productiesite in Kortrijk in

Esterline Corporation investeerde meer dan 15 miljoen euro om zijn vestiging in Kortrijk op te waarderen tot een state-of-the art engineering- en productieomgeving.

Trefwoorden: #Antonov, #avionics, #Barco, #beeldschermen, #Esterline, #Kortrijk, #luchtvaart, #Pilatus

Lees verder

Techniek

( Foto: Esterline )

ENGINEERINGNET.BE - Esterline Corporation, dat begin 2015 de DAT-business -Defensie, Lucht- en Ruimtevaart en Training activiteiten- van Barco overnam voor 150 miljoen euro, maakte van zijn Kortrijkse vestiging wereldwijd het HQ van zijn beeldschermen.

De vestiging werkt binnen het Esterline Avionics Systems business platform (Montreal, Canada) in het segment Avionics & Controls. Dat focust op interfaces voor de burgerluchtvaart en militaire vliegtuigen, militaire voertuigen en vaartuigen, cockpit displays en integratiesystemen, vliegsimulatoren, veilige communicatiesystemen, gespecialiseerde medische uitrusting en andere high-tech industriële toepassingen. Het bedient klanten als Airbus, Boeing, CAE, Honeywell, en Lockheed Martin.

Esterline Corporation is toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaart en defensie-industrie. Het levert zogenaamde ‘advanced materials’, avionics & sturingen, sensoren en systemen. De onderneming maakt met een 13.000 medewerkers een omzet van zo’n 1,8 miljard euro. De avionica en visiesystemen voor de trainingsmarkt maken nu deel uit van Esterline’s CMC Electronics merk.

Esterline CMC Electronics haalde vorig jaar bij het Zwitsers Pilatus Aircraft nog een contract binnen voor het toeleveren van de cockpit avionica voor de 49 PC-21 turboprop trainer toestellen van de Royal Australian Air Force. Kortrijk kan ook een graantje meepikken van het contract met het Oekraïense Antonov voor de avionica van diens AN-124 en AN-148/158/178 transport-vliegtuigen.

Bij Esterline in Kortrijk werken nu een 400 mensen.