Vier miljoen euro voor duurzame innovaties Noord-Hollands MKB

Om duurzame innovaties te stimuleren, komt vier miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek.

Trefwoorden: #duurzaam, #duurzame innovaties, #innovatie, #MKB, #Noord-Hollands MKB, #onderzoek, #R&D, #research

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - De ondernemers kunnen subsidie vragen voor innovatie-advies, haalbaarheidsstudies en Research & Development. Noord-Holland sluit hiermee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk.

Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland: “Innovaties zijn belangrijk voor de concurrentiekracht van ons midden- en klein bedrijf. Door als provincie een concrete bijdrage te leveren in de ontwikkeling van idee naar werkend prototype, stellen wij ondernemers in staat hierin te investeren én om de benodigde verdere financiering te krijgen.”

Gedeputeerde Duurzaamheid, Jack van der Hoek: “De regeling is bedoeld voor MKB-bedrijven, die overwegend actief zijn in Noord-Holland in de bedrijfstakken Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek. Ik wil benadrukken dat de provincie er vanuit haar duurzame ambities voor kiest, om alleen te investeren in innovaties die bijdragen (energie-) innovaties.“

Er kan vanaf 11 april subsidie worden aangevraagd voor de volgende twee soorten projecten:

  1. Innovatie-adviesprojecten, waarbij 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van 10.000 euro kan worden gefinancierd.
  2. Haalbaarheidsprojecten, waarbij 40% van de subsidiabele kosten met een maximum van 25.000 euro kan worden vergoed.

Vanaf 3 juli 2017 kan ook subsidie worden aangevraagd voor samenwerkingsprojecten op het gebied van Research & Development, voor 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van 200.000 euro.