IBA installeert Spanje’s eerste protonentherapiecenter

Ion Beam Applications (IBA), uit Louvain-la-Neuve, 'n wereldleider in protonentherapie voor kankerbehandeling, zal de Spaanse hospitaalgroep Quirónsalud een compacte Proteus ONE leveren.

Trefwoorden: #IBA, #kankerbehandelin, #Proteus ONE, #protonentherapie; kanker

Lees verder

Techniek

( Foto: IBA )

ENGINEERINGNET.BE - De Proteus ONE (de merknaam van de Proteus 235) een compacte intensiteit­gemoduleerde protonentherapie (IMPT) oplossing van IBA- is bestemd voor Madrid.

Het toestel komt met de jongste Pencil Beam Scanning (PBS), isocenter volumetrische beeldvorming (Cone Beam CT) en een onderhoudscontract. De hospitaalgroep gaat ook voor de opleidingsprogramma’s van IBA en Penn Medecine en zal zijn eerste patiënten tegen 2019 kunnen behandelen.

De Quirónsalud hospitaalgroep, met 6.200 bedden in meer dan 100 centra en een omzet van zo'n 2,5 miljard euro en 35.000 werknemers, is de grootste in Spanje en de derde in Europa. Hij maakt sinds september 2016 deel uit van de Duitse Fresenius Helios Group.

Het wordt IBA’s 18e installatie van deze compacte oplossing. Typisch kost de Proteus ONE tussen 35 en 40 miljoen euro. IBA telt wereldwijd zo’n 1.500 mensen.