185 deelnemers en 50 genomineerden voor Belfius Smart Award 2016

Enkele maanden geleden werden de ‘Belfius Smart Awards 2016’ gelanceerd. Dit is een zoektocht naar vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken.

Trefwoorden: #Belfius, #Belfius Smart Award, #gemeente, #ICT, #Smart City, #Smart City Institute, #steden

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Belfius Smart Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - De Belfius Smart Awards richten zich tot lokale overheden, bedrijven, intercommunales, ziekenhuizen, scholen, rusthuizen en zorgcentra in de vier uithoeken van ons land die op een slimme manier een antwoord geven op de uitdagingen van morgen.

In totaal werden niet minder dan 185 deelnames ingediend, waarvan er 50 werden genomineerd voor de officiële uitreiking op dinsdag 16 mei.

Voor het beoordelen van de 185 inzendingen deed Belfius een beroep op diverse gespecialiseerde jury's, die bestaan uit vertegenwoordigers uit de academische wereld, onderzoeksinstellingen en uit de zorg- en de technologiesector.

Nathalie Crutzen, jurylid en directrice van het Smart City Institute: "De keuze was niet eenvoudig. De 185 projecten die werden ingediend, dragen er immers elk op hun manier toe bij om België 'smarter' te maken. De 50 genomineerde projecten zijn allesbehalve utopisch en dragen duidelijk bij tot het beantwoorden van de uitdagingen van onze samenleving."


De "Belfius Smart Awards" bestrijken drie domeinen, namelijk Smart Cities, Smart Companies, Smart Care en zijn onderverdeeld in zes categorieën:

  • Belfius Smart City Award < 30.000 inwoners en Belfius Smart City Award ≥ 30.000 inwoners
    Deze categorie is bestemd voor alle lokale overheden in het land (steden en gemeenten, politiezones, hulpverleningszones enz.) alsook intercommunales.
  • Belfius Smart Company Award < 10 mio omzet en Belfius Smart Company Award ≥ 10 mio omzet
    Twee awards voor (kleine, middelgrote of grote) ondernemingen, start-ups of intercommunales die op het vlak van klimaat, mobiliteit, technologie en maatschappelijke innovatie het meest vernieuwende en meest voldragen project hebben ontwikkeld voor een overheidsadministratie, een sociale instelling of een openbare ruimte.
  • Belfius Smart Care Award
    De Belfius Smart Care Award bekroont de beste verwezenlijking op het vlak van de technologische ontwikkeling, onderzoek, maatschappelijke impact en innovatie in de domeinen gezondheidszorg en onderwijs.
  • Naast deze vijf Awards zal er tijdens het Belfius Smart Belgium-event ook een publieksprijs overhandigd worden. (link om hiervoor te stemmen onderaan)