Sam Vynckier Student-Ondernemer van het Jaar

Vorige week werd Sam Vynckier met zijn start-up Becycled op de SESSY Awards verkozen tot Student-Ondernemer van het jaar 2017.

Trefwoorden: #Becycled, #CovEvent, #Sam Vynckier, #SESSY, #start-up, #Start it @kbc, #Student-Ondernemer, #Student Entrepreneur & Startup of the Year, #Yncubator

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @kbc )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de eerste editie van de SESSY (Student Entrepreneur & Startup of the Year) Awards verkozen jury en publiek Sam Vynckier als 'Student-ondernemer van het Jaar' uit zes finalisten.

De 24-jarige ondernemer uit Roeselare is de oprichter van Becycled.be, een online marktplaats voor nieuwe- en tweedehandsfietsen en fietsaccessoires. Het aangeboden materiaal op het platform komt van particulieren en lokale fietshandelaren.

Sam Vynckier combineert zijn onderneming met zijn studies Master Sportmanagement aan de Université Catholique de Louvain.

Sam Vynckier: “Het is een bijzondere combinatie, maar met de juiste inzet, motivatie en wat opofferingen is alles mogelijk. Tijdens het semester focus ik mij 90% op mijn bedrijf en 10% op mijn studies, tijdens de examenperiode is dat net omgekeerd. Die focus is alleen mogelijk dankzij mijn student-ondernemerstatuut aan de UCL en door initiatieven zoals Start it @kbc en Yncubator.”

Met deze titel is Sam Vynckier de uitverkoren kandidaat om België te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de ‘Global Student Entrepreneurs Awards’, waar hij het op zal nemen tegen de beste student-ondernemers uit 49 andere landen. De finale gaat door in Frankfurt op 26 en 27 april waarbij de winnaar aan de haal gaat met 20.000 euro prijzengeld.

Vynckier: “Ik ben zeer tevreden met deze Belgische titel, maar Student-Ondernemer van de wereld zou natuurlijk nog meer deuren openen. Het prijzengeld zou ik investeren in mijn onderneming en een deel ervan zou ik weggeven aan een goed doel, zoals ‘World Bicycle Relief’ of ‘Qhubeka’.”

De prijs voor 'Student Startup van het Jaar', die ook tijdens de SESSY awards werd uitgereikt, ging naar Jean-Benoit Henry de Hassonville van start-up CovEvent. Hij is een twintigjarige student Burgerlijk Ingenieur die ook aan de Université Catholique de Louvain studeert.