Punch Powertrain bouwt fabriek in Iran

Punch Powertrain bouwt dit jaar zijn tweede buitenlandse fabriek om een lokale markt te bedienen. Na China -in 2007- nu ook Iran.

Trefwoorden: #automatische transmissie, #Iran, #Punch Powertrain, #Saipa

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Punch Powertrain (bouwer van automatische transmissies) verwacht dat ook de Iraanse markt straks automatisch schakelt. Net zoals de Chinese markt dat deed.

Automatische versnellingen pakten daar op korte tijd zelfs een marktaandeel van 30%. CEO Cor van Otterloo rekent in Iran op drie jaar tijd een jaarproductie van 300.000 à 400.000 automatische schakelbakken te halen.

Begin februari begon Punch Powertrain in de Noord-Westelijke provincie Zanjan de bouw van een nieuwe productievestiging om volgend jaar al operationeel te gaan. De investering van zo’n 15 tot 20 miljoen euro zal aanvankelijk werk bieden aan een honderdtal mensen. Die ene productielijn kan 50.000 à 70.000 transmissies assembleren.

Net zoals bij de Chinese fabriek, zullen de belangrijkste onderdelen uit Sint-Truiden komen. Ter plekke worden die dan met lokale componenten samen gebouwd. Ondertussen zal Punch Powertrain aan autoproducent Saipa -tradtioneel een partner van Citroën- bakken leveren uit zijn Chinese vestiging in Nanjing.

Punch Powertrain, sinds vorig jaar van het Chinese Yingyi, telt zo’n 1.300 mensen. In 2015 verkocht het 250.000 transmissies. In 2016 waren het er 415.000 en dit jaar moet het steil naar 900.000.

Er komen ook een paar nieuwe transmissies uit de labs.