Dutch Student Investment Fund investeert eerste keer

Gisteren tekende het bestuur van het Dutch Student Investment Fund (DSIF), dat voor 100% wordt gerund door studenten, de investeringsovereenkomst met start-up-bedrijf Grasp in Enschede.

Trefwoorden: #DSIF, #Dutch Student Investment Fund, #Grasp, #investeringsfonds, #start-up, #student, #Universiteit Twente

Lees verder

Techniek

( Foto: DSIF )

ENGINEERINGNET.NL - Deze samenwerking moet leiden tot een vliegende start voor Grasp, het bedrijf van UT-promovendus Frans van der Sluis.

Naast een financiële bijdrage van 50.000 euro blijft DSIF in de nabije toekomst nauw betrokken bij de ontwikkeling van Grasp.

Voorzitter Marius Scrieciu van het fonds: "De samenwerking die we met de startup aangaan gaat verder dan alleen een financiële injectie. Samen met onze partners willen we een snelle groei van Grasp bewerkstelligen. We zetten ons netwerk in om het bedrijf verder te helpen, waarbij de ondersteuning vanuit Novel-T, de aanjager van hightech innovatie en ondernemerschap in Twente, in de praktijk zeer waardevol blijkt."

Grasp is een spin-off van de Universiteit Twente en bouwt voort op technologie die Frans van der Sluis ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek. Van der Sluis ontwikkelde een gepatenteerd algoritme dat grote hoeveelheden content als blogs en nieuwsartikelen analyseert en structureert.

Het bedrijf speurt binnen content naar sweet spots. Dit zijn punten waarop de informatie die iemand leest, het beste aankomt. Hierbij wordt gekeken naar onderwerpruimte, schrijfstijl en complexiteit. Met die analyses kunnen bedrijven aan de slag om hun boodschap beter over te brengen.


ACHTERGROND
Het Dutch Student Investment Fund is het eerste fonds in Europa dat geheel voor en door studenten wordt gerund. Het fonds is open-ended en investeert in zeer vroege fasen tot 50.000 euro in startups van studenten, recent afgestudeerden en promovendi. Het DSIF werkt nauw samen met Novel-T.