Luc Graré verlaat REC en sticht nieuwe energiebedrijven

Luc Graré, ondervoorzitter sales en marketing bij de Noorse fabrikant van zonnepanelen REC, heeft aangekondigd dat hij die onderneming einde maart zal verlaten.

Trefwoorden: #QWAY energy, #REC, #toomuch.energy, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

HR

( Foto: Pretext )

ENGINEERINGNET.BE - De Antwerpenaar heeft gedurende de voorbije drie maanden twee bedrijven in België opgericht.

Eén daarvan is QWAY energy, een ontwikkelaar van hernieuwbare energie, op dit ogenblik actief in Kazachstan met de ontwikkeling van verschillende zonneparken met een totaal vermogen van 375 MW. Verder worden de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een biomassacentrale en windprojecten. Dit bedrijf heeft de ambitie zijn activiteiten verder uit te breiden naar de Benelux, maar ook in Iran, de Emiraten en Latijns Amerika.

Het andere bedrijf is toomuch.energy, dat Graré deze maand oprichtte samen met Bitcoin- en Blockchain-pionier Alexander Vasylchenko. Dit bedrijf beoogt het toonaangevende peer-to-peer verkoopplatform te worden, waarover bedrijven hun teveel aan opgewekte zonne-energie kunnen aanbieden aan andere bedrijven die behoefte hebben aan elektriciteit.


ACHTERGROND
Luc Graré werkte bijna zes jaar in het Europees REC-hoofdkwartier in München, als verantwoordelijke voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika en voor het globale marketinggebeuren bij REC. Onder zijn leiding werden kantoren opgestart in Japan, de USA en Dubai.