Dutch Agricultural Technology breidt uit naar Zuid-Afrika

Het bedrijf wil zich in dit land richten op matig presterende landbouwbedrijven, voor het optimaliseren van jaarlijkse oogsten en het uitbreiden met macadamiaboomgaarden.

Trefwoorden: #Dutch Agricultural Technology, #landbouwbedrijf, #macadamia, #zuivelbedrijf

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Dutch Agricultural Technology (DAT) is een investeerder die al actief is in Uruguay. Daar heeft het een zuivelbedrijf in bezit. Dit behoort na ruim een jaar tot één van de drie modernste zuivelbedrijven van het land, aldus DAT.

Het bedrijf heeft grote slagen gemaakt met betrekking tot productie-efficiency, dierenwelzijn en melkkwaliteit. Dit is gerealiseerd door aanbevelingen te implementeren die afkomstig zijn van de Nederlandse expert in melkveehouderijverbetering Bles Dairies en de Nederlandse organisatie voor rundveeverbetering Consulting en Coöperatie Rundveeverbetering.

Uit eigen onderzoek is gebleken dat er in Zuid-Afrika op het gebied van landbouw veel mogelijkheden liggen. DAT wil in dit land onder-presterende landbouwbedrijven overnemen, voor het optimaliseren van jaarlijkse oogsten en het uitbreiden met macadamiaboomgaarden.

Deze boomgaarden kunnen op de langere termijn voor productie zorgen. Hier ligt de focus voor de langere termijn dus op de productie van macadamianoten.

DAT zal in Zuid-Afrika middels een combinatie van Nederlandse precisie-technologie en lokale expertise pogen om, net als in Uruguay, een boerderij te ontwikkelen die optimaal presteert. Dit om ook in Zuid-Afrika de productiviteit van landbouw te vergroten, met respect voor de natuur, de natuurlijke voorzieningen en de lokale bevolking.