Voor scaleups: inschrijvingen voor SEC2SV in Silicon Valley geopend

Voor het derde jaar op rij organiseren EIT Digital en Mind the Bridge SEC2SV. Hiervoor mogen CEO’s van 15 snelst groeiende Europese scaleups in september een week lang naar Silicon Valley.

Trefwoorden: #EIT Digital, #Mind the Bridge, #scaleups, #SEC2SV, #Silicon Valley

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens deze netwerkgelegenheid in Silicon Valley krijgen de CEO’s van de 15 Europese scaleups toegang tot een tweedaagse summit die gericht is op expansie naar de Amerikaanse markt. Vorig jaar mochten het Belgische Awingu en het Nederlandse Scisports mee.

Op de Scaleup Summit krijgen CEO’s de kans om contacten te leggen met plaatselijke investeerders, ondernemers, bedrijven en experts. Managers die dit jaar meewillen met SEC2SV, kunnen zich aanmelden voor 31 mei.

Selectiecriteria zijn dat bedrijven minimaal tien werknemers moeten hebben gehad in de afgelopen drie jaar en een aantoonbare groei van meer dan 20 procent in omzet, werknemers of afnemers.

In de voorgaande edities van SEC2V in 2015 en 2016, zijn in totaal 33 Europese bedrijven geselecteerd. Samen hebben deze bedrijven meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 2000 werknemers.


ACHTERGROND
EIT Digital is een Europese innovatie- en educatie-organisatie. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren middels digitale technologische innovatie en onderwijs.

Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 130 Europese organisaties, MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten.

Hierdoor weet EIT Digital baanbrekende digitale innovaties naar de markt te brengen. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ van het European Institute of Innovation and Technology.