300.000 euro startkapitaal voor ontwikkeling autonoom drone-netwerk

De Delftse startup AeroVinci ontvangt een investering van 300.000 euro van investeringsfonds UNIIQ en Delft Enterprises, voor de verdere ontwikkeling van een volledig autonoom drone-netwerk.

Trefwoorden: #AeroVinci, #Delft Enterprises, #drone, #dronetechnologie, #investering, #spin-off, #TU Delft, #UNIIQ

Lees verder

Techniek

( Foto: © Marc Verhees / daniel@verkijk.nl )

ENGINEERINGNET.NL - AeroVinci is een spin-off van de TU Delft en werkt aan de ontwikkeling van de zogeheten ‘DroneDock’-technologie. Met deze technologie kunnen drones volledig autonoom opstijgen en landen, data verwerken, opladen en andere specialistische handelingen verrichten.

Waar tot voor kort nog een dronepiloot nodig was, kan er met deze vernieuwde technologie gevlogen worden zonder bestuurder. Dit levert grote (financiële) voordelen op.

Landbouw is een van de belangrijkste markten waar deze technologie wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan boeren die hun land laten inspecteren vanuit de lucht en automatisch advies krijgen over een gerichte inzet van irrigatie, bemesting en pesticiden. Dit zorgt voor een hogere opbrengst per hectare en lagere kosten.

Jochem Wieringa van AeroVinci “Wij zijn erg blij met deze financiering. Het geeft aan dat onze visie om grootschalige inzet van drones betaalbaar te maken dankzij volledige autonomie, wordt onderschreven door investeerders.”

Liduina Hammer Fondsmanager van UNIIQ: “Dankzij de technologie van AeroVinci wordt menselijk ingrijpen overbodig waardoor de dronemarkt versneld kan gaan groeien.”

Paul Althuis, Algemeen Directeur Delft Enterprises: “Wij vinden het mooi om te zien dat technologie die is ontstaan aan de universiteit, nu zijn weg vindt in succesvolle toepassingen.”


Op de foto (v.l.n.r.):
Lucas Oostrom (AeroVinci), Jochem Wieringa (AeroVinci), Rolph Segers (UNIIQ) en Niels Westendorp, founder van de TUS Expo.