KPN Ventures investeert in slimme intercom systemen

Het gaat om een investering in nello, een Duitse starter die een slimme uitbreiding voor bestaande intercom systemen heeft ontwikkeld.

Trefwoorden: #financiering, #intercom systemen, #investering, #KPN Ventures

Lees verder

Techniek

( Foto: KPN )

ENGINEERINGNET.NL - Met deze uitbreiding kunnen bewoners van appartementsgebouwen hun intercom aan hun wifi koppelen. Dat maakt het mogelijk om op afstand, via een app, toegang tot hun appartementsgebouw te geven aan familie, vrienden of dienstverleners zoals bijvoorbeeld pakjesbezorgers.

De investering is in lijn met de strategie van KPN Ventures om te investeren in Connected Home diensten. KPN Ventures doet, samen met bestaande aandeelhouders HBT Holdings en KfW, mee in een financieringsronde van in totaal 1,5 miljoen euro.

Doel is om het startende bedrijf te ondersteunen bij de ontwikkeling van de slimme intercom en de internationale marktintroductie. KPN ventures verwacht dat de vraag naar slimme oplossingen voor toegang tot woningen de komende jaren sterk gaat groeien.

Hoeveel KPN Ventures precies heeft geïnvesteerd in nello is niet bekendgemaakt. KPN Ventures is de investeringstak van telecombedrijf KPN. Het biedt aan startende bedrijven groeikapitaal en toegang tot de kennis van KPN op het gebied van ICT technologie, marketing en sales en hun netwerk van zakenpartners en klanten.

Het gaat hierbij om investeringen in bewezen en schaalbare innovatie producten of toepassingen op het gebied van Internet of Things, Connected Home, Cyber Security, eHealth, Clouddiensten en Data & Analytics-oplossingen.