Slechts 5% van grote bedrijven klaar voor nieuwe, digitale tijdperk

95% van de deelnemers aan het IT Transformation Maturity Curve-onderzoek van Dell EMC, denkt dat zijn organisatie serieus achterloopt om echte digitale ondernemingen te worden.

Trefwoorden: #Dell EMC, #digitale transformatie, #Enterprise Strategy Group, #ICT, #IT systemen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dell EMC )

ENGINEERINGNET.BE - De meerderheid van de senior IT managers bij grote bedrijven wereldwijd, is van mening dat ze nog flinke stappen moeten zetten op het gebied van IT Transformatie om echt competitief te kunnen zijn in een digitale wereld.

Voor velen is digitale transformatie en het moderniseren van hun legacy IT-systemen daarom een topprioriteit. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Enterprise Strategy Group (ESG).

Veel organisaties werken nog met applicatie-ontwikkeltijden van enkele maanden, zo niet jaren. Hun infrastructuren zijn verdeeld in silo’s en ze blijven stoeien met een zeer inflexibele infrastructuur. Stuk voor stuk drempels voor een succesvolle digitale transformatie.

Dit onderzoek is opgezet om inzicht te krijgen in welke rol IT-transformatie speelt bij digitale ondernemingen. ESG heeft een op onderzoek en data gebaseerd model ontwikkeld, met als doel het identificeren van verschillende stadia in de voortgang van IT-transformatie. Elke organisatie is in een bepaald stadium of fase geplaatst op basis van de antwoorden op vragen over hun on-premises IT-infrastructuur, processen en samenwerking binnen de organisatie.

Op basis van de wereldwijde onderzoeksresultaten, zijn de 1.000 deelnemende organisaties verdeeld over vier fasen die de volwassenheid van IT-transformatie vertegenwoordigen:

  • Fase 1- Legacy (12%): blijft achter op veel, zo niet alle, dimensies van IT-transformatie in het onderzoek.
  • Fase 2 - Opkomend (42%): boekt voortgang bij IT-transformatie, maar heeft minimale investeringen gedaan in moderne datacentertechnologie.
  • Fase 3 - Evoluerend (41%): heeft zich echt toegewijd aan IT-transformatie en beschikt over moderne datacentertechnologie en IT delivery-methoden.
  • Fase 4 - Getransformeerd (5%): is zeer vergevorderd met IT-transformatie-initiatieven.

De meerderheid van de respondenten (71%) geeft aan dat IT-transformatie essentieel is om concurrerend te kunnen blijven. Van de ‘getransformeerde’ bedrijven denkt 85% dat ze komende jaren in een ‘zeer stevige’ tot ‘stevige’ positie zitten om te concurreren en succesvol te zijn in hun markt. Van de minst volwassen bedrijven is slechts 43% deze mening toebedeeld.

De ‘getransformeerde’ organisaties laten de meeste progressie zien op het gebied van productinnovatie en time to market. Ze maken grote stappen op het gebied van snelheid, het automatiseren van handmatige processen en taken en ze runnen IT meer als een ‘profit center’ dan als een ‘cost center’.

Volgens ESG kan de adoptie van moderne datacentertechnologie, zoals scale-out storage-systemen en een converged/hyper converged-infrastructuur de flexibiliteit en responsiviteit van infrastructuur-provisioning, de oplevering van IT-projecten en applicatie-ontwikkeling sterk verbeteren.

De inzet van moderne IT-processen, zoals self service provisioning-mogelijkheden, de inzet van IT als een public cloud en gebruik van DevOps-methodes kunnen flink bijdragen aan een succesvolle transformatie. IT-transformatie wordt vaak verbonden aan een coöperatieve en effectieve relatie tussen IT en de business.